Πιθανή συμφωνία στο Κυπριακό θα μπορούσε να είναι η λύση δύο κρατών, δηλώνει προκλητικά ο Ερσίν Τατάρ.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, ισχυρίστηκε ότι λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τουρκοκυπριακός ”λαός”, κατά την έκφρασή του, ζει σήμερα σε ειρήνη και ασφάλεια.
Σε ομιλία στο Τουρκοκρατούμενο τμήμα της Λευκωσίας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι βασική φιλοσοφία του είναι η επίτευξη πιο ισχυρής οικονομίας και η περαιτέρω ανάπτυξη της ”Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Είναι σημαντικό, ισχυρίστηκε, να ακολουθηθεί πολιτική έτσι, που ο Τουρκοκυπριακός ”λαός” να ζει κάτω από τη σκεπή του δικού του κράτους και με βάση μιας κυρίαρχης ισότητας.
Ο λεγόμενος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι ενεργείς και αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκυπρίους και κανένας άλλος μηχανισμός εγγυήσεων δεν μπορεί να τις αντικαταστήσει.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι πιθανή συμφωνία στο Κυπριακό θα μπορούσε να είναι μόνο η λύση δύο κρατών, η οποία θα βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *