Την απόφασή του για επαναδιεκδίκηση της λεγόμενης προεδρίας του κατοχικού καθεστώτος, ανακοίνωσε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί, ανακοίνωσε τη λεγόμενη υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της παράνομης προεδρίας του κατοχικού καθεστώτος.
Aνακοίνωσε την απόφασή του, σε εκδήλωση, χθες βράδυ, στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, με σύνθημα: ”Νύκτα εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας”, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Σε ομιλία, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι ακολουθεί πολιτική, η οποία βασίζεται στη λύση του Κυπριακού.
Είπε επίσης ότι θα αναζητήσει ομοσπονδιακή λύση, η οποία θα βασίζεται σε δύο ιδρυτικά κράτη και στην πολιτική ισότητα.
Ανέφερε ότι για πρώτη φορά μετά το 1960 πραγματοποιήθηκε πενταμερής διάσκεψη στην οποία συμμετείχαν και οι εγγυήτριες δυνάμεις και υπενθύμισε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ότι ”χάθηκε ιστορική ευκαιρία”.
Ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι θα υπερασπισθεί την ισότητα, την ελευθερία και την ασφάλεια του Τουρκοκυπριακού ”λαού”, κατά την έκφρασή του.


Στις παράνομες προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26 προσεχούς Απριλίου, ανακοίνωσαν ότι κατέρχονται επίσης ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν, ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ, ως ”ανεξάρτητος” και ο ηγέτης του Κόμματος των Εποίκων, της Αναγέννησης, Ερχάν Αρικλί, ο οποίος καταζητείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, το 1996, στη Δερύνεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *