Η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίζεται ο Ταγίπ Ερντογαν.Θα προστατεύσει τα ”δικαιώματά της” μέχρι τέλους, δηλώνει προκλητικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογαν, δήλωσε προκλητικά ότι η χώρα του δεν θα παραμείνει δήθεν θεατής απέναντι στις προσπάθειες αποκλεισμού της ίδιας και των Τουρκοκυπρίων στην ανακάλυψη και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο Τούρκος πρόεδρος απαντούσε σε ερώτηση ”γιατί η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης έχει ενοχλήσει τόσο πολύ κάποιες χώρες”.
Τα σχέδια για τον αποκλεισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε, χάλασαν με τα βήματα, που έκαμε η Τουρκία.


Ο Τούρκος πρόεδρος πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι οι ιδιοκτήτες, κατά την έκφρασή του, του Αιγαίου και της Μεσογείου είναι οι χώρες, οι οποίες έχουν ακτογραμμές σε αυτές τις θάλασσες.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τουρκία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ανατολική Μεσόγειο και είπε προκλητικά ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της μέχρι τέλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *