Αρχές Φεβρουαρίου ανακοινώνει ο Μουσταφά Ακιντζί αν θα επαναδιεκδικήσει ή όχι την παράνομη προεδρία του ψευδοκράτους.

Ο Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του κατά πόσον θα επαναδιεκδικήσει ή όχι την λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Εκαμε τη δήλωση απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στη διάρκεια περιοδείας του σε χωριά στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό Τύπο.
Ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι μετά την ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των παράνομων προεδρικών εκλογών στις είκοσι-έξι Απριλίου, θα ανακοινώσει την απόφασή του αν θα είναι ή όχι ”υποψήφιος” την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.
Εως τώρα, τέσσερις Τουρκοκύπριοι πολιτικοί έχουν ανακοινώσει τις λεγόμενες υποψηφιότητές τους για την παράνομη προεδρία των κατεχομένων.
Πρόκειται για τον λεγόμενο πρωθυπουργό και αρχηγό του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ερσίν Τατάρ, τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος κατέρχεται ως ”ανεξάρτητος”, τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχουρμάν και τον ηγέτη του Κόμματος των Εποίκων, Αναγέννηση, Ερχάν Αρικλί, ο οποίος καταζητείται για το φόνο του Τάσου Ισαάκ στη Δερύνεια το 1996.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *