Σε καραντίνα το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

Υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο ”Το Ριζοκάρπασο τέθηκε σε καραντίνα”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί γράφει ότι παρά το γεγονός πως πριν από δύο εβδομάδες το λεγόμενο υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τίποτε το ανησυχητικό σε σχέση με την ασθένεια της ευλογιάς, η οποία εμφανίσθηκε σε αιγοπρόβατα, το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο τέθηκε από χθες σε καραντίνα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ζώα σε περιοχή πέντε χιλιομέτρων εμβολιάσθηκαν χθες προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της ευλογιάς.
Mεταξύ των άλλων μέτρων, εξάλλου, που λήφθηκαν ήταν η θανάτωση ζώων, που προσβλήθηκαν από την ασθένεια, ο καθαρισμός της περιοχής όπου εμφανίστηκε η ασθένεια και η διακοπή στην πώληση ζώων στην περιοχή.
Μιλώντας χθες στη ψευδοβουλή για το θέμα αυτό, ο Ερκούτ Σαχαλί, λεγόμενος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος κάλεσε τον ψευδουπουργό Γεωργίας Ντουρσούν Ογκούζ να παραιτηθεί.
Κατηγόρησε τον λεγόμενο υπουργό και τη ψευδοκυβέρνηση ότι απέτυχαν να πάρουν μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης των ασθενειών στα ζώα, ιδιαίτερα αυτήν τη σημαντική περίοδο δεδομένης της ”ανάγκης για καταγραφή του χαλλουμιού ”.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, η εξάπλωση της ασθένειας έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Μιλώντας στη λεγόμενη βουλή, ο λεγόμενος υπουργός Γεωργίας Ογκούζ παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της ασθένειας στα ζώα στην κατεχόμενη Καρπασία.
Πρόσθεσε ότι εκείνο που, είναι σημαντικό τώρα είναι η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα και είπε ότι χθες πήγε στην κατεχόμενη περιοχή Ριζοκαρπάσου συνοδευόμενος από εμπειρογνώμονες, οι οποίοι άρχισαν εμβολιασμούς.
Εξέφρασε, επίσης, ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ασθένεια δεν εξαπλώθηκε σε άλλες περιοχές.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *