”Ναι” της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην αποστολή Τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.Υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία σχετική κυβερνητική πρόταση.

Η Τουρκική Εθνοσυνέλευση επικύρωσε το απόγευμα πρόταση με την οποία παρέχεται στην κυβέρνηση εξουσιοδότηση για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.
Η πρόταση υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία με 325 ψήφους υπέρ και 184 εναντίον, σύμφωνα με την Τουρκική κρατική τηλεόραση.
Υπέρ τάχθηκαν οι παρόντες βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του Εθνικιστικού Κόμματος των Γκρίζων Λύκων και εναντίον οι παρόντες βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών και του Κόμματος του Καλού, της αντιπολίτευσης.
Με βάση την πρόταση, τα Τουρκικά στρατεύματα θα παραμείνουν στη Λιβύη για ένα χρόνο, ενώ ο αριθμός και τα καθήκοντά τους, καθώς και η περιοχή στην οποία θα υπηρετήσουν θα καθορισθούν από τον πρόεδρο Ερντογαν.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, στην πρόταση αναφέρεται ότι αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και αν οι συγκρούσεις [στη Λιβύη] μετατραπούν σε μαζικό εμφύλιο πόλεμο, τα συμφέροντα της Τουρκίας θα επηρεασθούν αρνητικά τόσο στη λεκάνη της Μεσογείου όσο και στη βόρεια Αφρική.


Αναφέρεται επίσης ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης υπέβαλε αίτημα για στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία στον αγώνα της εναντίον των απειλών της ενότητας και της σταθερότητας της Λιβύης.
Η Τουρκία και η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Εθνη κυβέρνηση της Λιβύης έχουν υπογράψει συμφωνία για στρατιωτική συνεργασία και συμφωνία για οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *