Οζερσάϊ και Τσαβούσογλου αξιολόγησαν τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχαν στην Αττάλεια, συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αξιολόγησαν τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, Οζερσάϊ και Τσαβούσογλου συναντήθηκαν στο περιθώριο συνόδου του Συμβουλίου υπουργών της Οργάνωσης Οικονομικής Συνεργασίας.
Εν τω μεταξύ, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ψευδοκυβέρνηση θα συνεχίσει με ”αποφασιστικότητα” την πολιτική της σε σχέση με το άνοιγμα της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ, που προήδρευσε συνεδρίας της λεγόμενης επιτροπής απογραφής των περιουσιών στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, δήλωσε ότι
το κατοχικό καθεστώς έχει πάρει μέτρα για αντιμετώπιση, κατά την έκφρασή του, της πρωτοβουλίας της Ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την Αμμόχωστο και για να μην προχωρήσει.


Πρόσθεσε ότι ”έχει σχεδόν ολοκληρωθεί έκθεση για τα ιστορικά κτίρια, τις εκκλησίες, την κινητή περιουσία, τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και την κατάσταση των κτιρίων στο Βαρώσι και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *