Τηλεφωνική επικοινωνία Τζόνσον-Ερντογαν. Συζήτησαν τις Βρετανο-Τουρκικές σχέσεις και περιφερειακά θέματα, με κυρίαρχο την Τουρκική εισβολή στις Κουρδικές περιοχές της Συρίας.

images Jonson Boris imagesimages-erdogan-n-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις, όπως ανακοίνωσε η Τουρκική προεδρία.
Σε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ερντογαν και ο πρωθυπουργός Τζόνσον συζήτησαν τις Βρετανο-Τουρκικές σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.
Στο επίκεντρο ήταν η Τουρκική εισβολή στις Κουρδικές περιοχές της Συρίας με την αξίωση της Αγκυρας για αποχώρηση των Κούρδων μαχητών, που ανήκουν στις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας και στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα, με βάση την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας-Ηνωμένων Πολιτειών, την καταστροφή των οχυρωματικών και άλλων στρατιωτικών έργων των Κούρδων και την παράδοση των βαρέων όπλων τους.

images Syrian Kurdish Demo Party FOTO  αρχείο λήψης
Εν τω μεταξύ, οι Κούρδοι της Συρίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι έχουν αποσυρθεί από τη Συριακή πόλη Ρας αλ-Αϊν στα Τουρκο-Συριακά σύνορα, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτων για κατάπαυση του πυρός.Κούρδος εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας Κούρδος μαχητής στην πόλη αυτή, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων 24 ώρες Κουρδιστάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *