Αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου κατά 1,5 %. 252, 497 ”πολίτες ΤΔΒΚ” και 117, 291 άτομα με ”προσωρινή διαμονή”.

images Occupied Cyprus αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ” Υπάρχουν 252, 497 πολίτες της ‘ΤΔΒΚ’, 117, 291 άτομα με ‘άδεια’ ”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις δημοσίευσε χθες ότι η λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών Αϊσεγκιούλ Μπαϋμπαρς, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, δήλωσε ότι από τις 23 Οκτωβρίου του 2019, θα είναι δυνατή η παραχώρηση λεγόμενης άδειας διαμονής στο ψευδοκράτος απευθείας μέσω διαδικτύου.
Η λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη ψευδοβουλή, είπε ότι υπέβαλε στη λεγόμενη κυβέρνηση ”νομοσχέδια” σε σχέση με τη λεγόμενη υπηκοότητα και τις λεγόμενες άδειες μόνιμης διαμονής, προσθέτοντας ότι η ”κυβέρνηση” αξιολογεί εκ νέου το λεγόμενο νομοσχέδιο για τις ”λευκές κάρτες ταυτοτήτων” και τις ”άδειες μόνιμης διαμονής”.
Σύμφωνα με την Αϊσεγκιούλ Μπαϋμπάρς, ο αριθμός των πολιτών του ψευδοκράτους ήταν 252, 497 στις 26 Μαρτίου του 2019.
Στις 24 Απριλίου του 2019, πρόσθεσε, υπήρχαν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, 53, 844 άτομα με ”άδεια εργασίας”, 452 άτομα με ”άδεια για δημιουργία επιχείρησης”, 4, 297 άτομα με ”άδεια συντρόφου”, 3, 698 άτομα με ”άδεια επισκέπτη” και 55, 000 άτομα με ”άδεια φοιτητή”.
Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει κύριος στόχος της πολιτικής σε σχέση με τον πληθυσμό και να υπάρξουν γερά θεμέλια προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους αισθάνθηκε την ανάγκη για την ύπαρξη ”κανονισμού” είναι το γεγονός πως οι κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες, που προσφέρονται είναι ανεπαρκείς και ότι υπάρχουν προβλήματα στις υπηρεσίες, οι οποίες προσφέρονται σε τομείς όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία.
Υποστήριξε ότι υπάρχουν αρχεία για τον πληθυσμό από το 1900 έως σήμερα, αλλά, σημείωσε, ”πρέπει να διευκρινισθεί το πολύπλοκο σύστημα”.

images Settlers Occup Cypr images
Σημειώνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν διευθετήσεις για άτομα, τα οποία έχουν διαφορετικά καθεστώτα, η Αϊσεγκιούλ Μπαϋμπάρς υπέδειξε ότι θα πρέπει να διευκρινισθεί το καθεστώς των ξένων, οι οποίοι ζούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, προκειμένου να τους προσφερθούν οικονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες.
Δεν είναι ορθό, πρόσθεσε, να παραχωρείται ”κατ’ εξαίρεση υπηκοότητα” , από τη ψευδοβουλή και όχι από το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο.
Ισχυρίστηκε ότι το νέο λεγόμενο προσχέδιο ετοιμάστηκε κατά τρόπο, που να μην είναι εύκολη η εκμετάλλευση τέτοιων ”υπηκοοτήτων”.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, αναφέρεται στις δηλώσεις Μπαϋμπάρς υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο ”Οι υπηρεσίες δεν είναι ανάλογες με τον πληθυσμό” και γράφει ότι η λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι 1,5 %, το οποίο είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Είπε επίσης ότι οι υπηρεσίες, που προσφέρονται δεν είναι ανάλογες με τον πληθυσμό, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να διαφανεί ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.Χρειάζεται, υπέδειξε, ισορροπία.

images Occupied Nicosia Shops  images
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν γράφει ότι η λεγόμενη βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ντογούς Ντεριγιά, μιλώντας στη ψευδοβουλή κατά τη συζήτηση του θέματος αυτού, ζήτησε να ”αφαιρεθεί η εξουσία για παροχή κατ’ εξαίρεση υπηκοότητας” από το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο και να δοθεί στη λεγόμενη βουλή.
Καμμιά ”χώρα”, πρόσθεσε, δεν παραχωρεί την ”υπηκοότητά της” χωρίς να λαμβάνει υπόψη ορισμένα κριτήρια και ζήτησε τον καθορισμό ”ποσόστωσης” για τις λεγόμενες υπηκοότητες.

ΓΤΠ:Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *