Ο ” δήμαρχος ” της κατεχόμενης Αμμοχώστου δηλώνει ότι ο ”δήμος” είναι έτοιμος για το άνοιγμα της κατεχόμενης περίκλειστης πόλης. Δεν είναι παρά ” προεκλογική πολιτική προπαγάνδα ” απαντά Τουρκοκύπριος ακτιβιστής.

images Famagusta αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ” Συζήτηση για την περίκλειστη κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου ”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς γράφει ότι ο παράνομος δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Κουντρέτ Οζερσάϊ για σταδιακό άνοιγμα της κατεχόμενης περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, ισχυρίστηκε ότι σε περίπτωση κατά την οποία ληφθεί τέτοια απόφαση, ο ” δήμος ” έχει επαρκές προσωπικό για να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αν, πρόσθεσε, ληφθεί απόφαση για ” άνοιγμα ολόκληρης της περίκλειστης πόλης ” , ο ” δήμος ” θα χρειασθεί επιπρόσθετο προσωπικό.
Ο Τουρκοκύπριος ακτιβιστής και μέλος της οργάνωσης ” Αμμόχωστος Πρωτοβουλία ”, Μερτκάν Χαμίτ,  μιλώντας επίσης για το θέμα αυτό υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία, που ανέλαβε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών δεν είναι τίποτε άλλο παρά ” προεκλογική πολιτική προπαγάνδα ”.

images Famagusta MAP   images
” Ολα όσα συμβαίνουν τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από επίδειξη, πρόκειται για προσπάθεια να σταλούν μηνύματα προς την Ελληνική Κυπριακή πλευρά αφενός και αφετέρου στους υποστηρικτές της ομοσπονδίας στο βορρά καθώς και στους υποστηρικτές της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου’ , είπε.
Ο Τουρκοκύπριος ακτιβιστής πρόσθεσε ότι η ” διαδικασία για το άνοιγμα των Βαρωσίων ” είναι προσπάθεια, η οποία δεν θα είναι προσανατολισμένη σε αποτέλεσμα, αλλά στην πραγματικότητα, αποσκοπεί να προκαλέσει σύγχυση.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *