Αύξηση του αριθμού των παράνομων κτηματομεσιτών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images occupied Nicosia images

Υπό τον τίτλο ” Χιλιάδες παράνομοι κτηματομεσίτες ”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις γράφει ότι ο Χασάν Σιουνγκούρ, πρόεδρος της Τουρκοκυπριακής λεγόμενης ” ενωσης κτηματομεσιτών” δήλωσε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των παράνομων κτηματομεσιτών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Η αύξηση αυτή, πρόσθεσε, έχει προκαλέσει τρομακτικές, κατά την έκφρασή του, διαστάσεις στο ψευδοκράτος.
Σε δηλώσεις στην εφημερίδα, ο Χασάν Σουνγκούρ σημείωσε ότι κανένας έλεγχος δεν ασκείται από το κατοχικό καθεστώς στον τομέα αυτό και πως ” υπάρχει μεγάλη κρίση επειδή φοιτητές από Αραβικές και Αφρικανικές χώρες καθώς και σημαντικός αριθμός φοιτητών από τη Ρωσία αποκαλούνται λεγόμενοι κτηματομεσίτες.
Υποστήριξε επίσης ότι σερβιτόροι, οδηγοί ταξί, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ιδιοκτήτες καζίνο και άτομα από άλλα επαγγέλματα προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα από την αγορά ακινήτων.

images Occupie Kyrenia House For Sale αρχείο λήψης
Ο αριθμός των παράνομων κτηματομεσιτών, πρόσθεσε, αυξήθηκε από μερικές εκατοντάδες τον Σεπτέμβριο του 2018 σε μερικές χιλιάδες τον Σεπτέμβριο του 2019.
Υποστήριξε ακόμη ότι ” η ποιότητα του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη έχει πέσει κάτω από το μηδέν.
[…] ”Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός κινδύνου όπως ‘ η Βρετανική κρίση απάτης ‘, η οποία στιγμάτισε και συντάραξε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου το 2005, 2006 και 2007 ”, κατέληξε.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *