Κανένας δεν μπορεί να αποτρέψει την Τουρκία από την πορεία της στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνει προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογαν.

images Erdogan N αρχείο λήψης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν ισχυρίστηκε ότι κανένας δεν μπορεί να αποτρέψει την Τουρκία από την πορεία της στην Ανατολική Μεσόγειο.Και πρόσθεσε :
” Τα Τουρκικά γεωτρύπανα συνεχίζουν την πορεία τους.Μπορεί να υπάρξει κάποιος θόρυβος σε σχέση με αυτό.Τίποτε δεν μπορεί να μας αποτρέψει από το δρόμο μας”.
Ο Ταγίπ Ερντογαν μιλούσε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν από την αναχώρησή του για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.
Ο Τούρκος προέδρος ανέφερε προκλητικά ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις παράνομες  γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο με αποφασιστικότητα.
Η Τουρκία έστειλε στην περιοχή και δεύτερο σκάφος, το Γιαβούζ, για παράνομες γεωτρήσεις.
Οπως ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ οι παράνομες γεωτρήσεις, που θα διενεργηθούν στη θαλάσσια περιοχή της κατεχόμενης Καρπασίας, θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

images Turkey FATIH New Drilling Ship fatihgemi1
Από τον περασμένο Μάρτιο ναυλοχεί δυτικά της Κύπρου, σαράντα ναυτικά μίλια από την Πάφο, το σκάφος Φατίχ το οποίο διενεργεί παράνομες γεωτρήσεις, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι.
Για το ίδιο θέμα, το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι τα Τουρκικά γεωτρύπανα θα συνεχίσουν τις έρευνές τους στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε την ελπίδα πως δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο στο μέλλον.

images Es -400 Russia 645x344-turkey-agrees-to-pay-russia-25b-for-s-400-missile-systems-official-says-1499965566851
Για την αγορά του Ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι το Τουρκικό υπουργείο Αμυνας και το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο σχεδιάζουν την τοποθεσία στην οποία θα εγκατασταθούν οι Ες-400.
Πρόβαλε δε τον ισχυρισμό ότι οι Ρωσικοί πύραυλοι μπορούν να αποβούν επωφελείς για την Τουρκία, την περιοχή και ιδιαίτερα για τον κόσμο.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *