Συνάντηση Ακκιντζιή, Οζερσάϊ και Τατάρ για το θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

 

images-famagusta-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακκιντζιή, είχε σήμερα συνάντηση με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ερσίν Τατάρ και τον ούτω καλούμενο υπουργό Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ.
Στο πρώτο μέρος της συνάντησης συζητήθηκε η ούτω καλούμενη πρωτοβουλία της ψευδοκυβέρνησης για την κατεχόμενη κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με τον Μπαϋράκ, στο δεύτερο μέρος της συνάντησης ο Μουσταφά Ακκιντζιή και ο Ερσίν Τατάρ συζήτησαν άλλα θέματα, που αφορούν το ”κράτος”.
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που έδωσε μετά τη συνάντηση, ο Μουσταφά Ακκιντζιή τόνισε ότι το ”γραφείο” του ούτω καλούμενου προέδρου δεν μπορεί να αποκλεισθεί από οποιεσδήποτε συζητήσεις, που θα γίνουν για το θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
”Το γραφείο του προέδρου δεν είναι θέση για ενημέρωση, αλλά θέση που θα παράγει τέτοιες αποφάσεις”, είπε.
Δηλώνοντας ότι η ψευδοκυβέρνηση είχε λάβει μόνο μιά απόφαση για τη διεξαγωγή καταγραφής ακίνητης περιουσίας στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, ο Μουσταφά Ακκιντζιή είπε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμμιά λεγόμενη κυβερνητική πολιτική για την Αμμόχωστο.

images Akinci Foto images
Επισήμανε ότι το θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου αποτελεί σημαντική συνιστώσα του Κυπριακού κατά πόσον είχε τεθεί ως μέρος συνολικής λύσης ή ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ανέφερε ότι το θέμα δεν μπορεί να τεθεί ανεξάρτητα από το λεγόμενο γραφείο του δήθεν προέδρου.
Ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας με τα Ηνωμένα Εθνη και λαμβάνοντας υπόψη το Διεθνές Δίκαιο, κατά τη διαμόρφωση πολιτικής για την κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.
Υπενθύμισε ότι υπάρχουν παρόμοιες καταγραφές για την Αμμόχωστο και πως η τελευταία καταγραφή θα είναι σημαντική προσθήκη στα ”κρατικά αρχεία”.

images-ozersay-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζιή για το θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι με τον Μουσταφά Ακκιντζιή συζήτησαν τις λεπτομέρειες της λεγόμενης πρωτοβουλίας και αξιολόγησαν τις ευαίσθητες πτυχές του θέματος.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ υπογράμισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ ”των διαφόρων θεσμικών οργάνων του κράτους” και σημείωσε πως οι διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς παράγοντες του ψευδοκράτους θα συνεχισθούν, σύμφωνα με τον Μπαϋράκ.

images Tatar Ersin αρχείο λήψης
Ο Ερσίν Τατάρ χαρακτήρισε θετική και εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζιή.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησαν την καταγραφή που θα διεξαχθεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και πώς θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις στο μέλλον.
Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται και να ενημερώνουν τον Μουσταφά Ακκιντζιή για τις εξελίξεις σε σχέση με την κατεχόμενη κλειστή πόλη της Αμμοχώστου.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *