Ενδιαφέρον από Τούρκους ξενοδόχους του Συνδέσμου Νοτίου Αιγαίου για επενδύσεις στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

images Famagusta N Long Shot     images

Υπό τον τίτλο ” Ενδιαφέρον από ξενοδόχους του Νοτίου Αιγαίου για την Αμμόχωστο”, η Τουρκική εφημερίδα Χουριέτ γράφει ότι η έκκληση του λεγόμενου πρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ, στις Τουρκικές εταιρείες τουρισμού να αναπτύξουν τουριστικά την κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου, γνωστή ως ”πόλη φάντασμα” από το 1974, βρήκε ανταπόκριση.
Ο Τουρκικός Σύνδεσμος Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να θέσει σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις διαμονής στην κατεχόμενη περιοχή μετά τις συμφωνίες.
Σύμφωνα με τη Χουριέτ, ο Μπουλέντ Μπουλμπούλογλου, πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων Ξενοδόχων Νοτίου Αιγαίου, δήλωσε ότι τα μέλη του επιθυμούν να εργασθούν στα ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε αδράνεια στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Περαιτέρω ανέφερε :
” Η Κύπρος φιλοξενεί περισσότερους Βρετανούς τουρίστες.Οι τουριστικές πόλεις στη Μούγλα εργάζονται επίσης κυρίως με Βρετανούς επισκέπτες.Δεν θα έχουμε δυσκολίες στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά την κλασσική σημασία των Βρετανών τουριστών αναφορικά με το φαγητό, το ποτό και τη ψυχαγωγία.

images Famagusta αρχείο λήψης
Ως ξενοδόχοι του Νοτίου Αιγαίου, επιθυμούμε να κάμουμε επιχειρήσεις και να θέσουμε σε λειτουργία τις εγκαταστάσεις διαμονής στην περιοχή της Αμμοχώστου.Αν η Κύπρος δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή την πόλη φάντασμα, είμαστε έτοιμοι να την πάρουμε.Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με το Υπουργείο Τουρισμού και τους συναδέλφους μας του τουριστικού τομέα.Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση σύμφωνα με την απόφαση της ΄κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου’ για την περιοχή της Αμμοχώστου”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>