Η κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει υπό Τουρκική διοίκηση, επαναλαμβάνει προκλητικά ο Ερσίν Τατάρ.

images Famagusta αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ”Ο Τατάρ επιμένει για τα Βαρώσια”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς γράφει ότι παρά τη δήλωση του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ ότι η ψευδοκυβέρνηση είχε αποφασίσει να πραγματοποιήσει καταγραφή στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και όχι το άνοιγμά της, ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ επανέλαβε χθες ότι η κατεχόμενη περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου θα ανοίξει υπό Τουρκική διοίκηση και πως θα γίνουν εκεί επενδύσεις.
Σε συνέντευξη στο παράνομο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ, ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε πως ουδέποτε αναφέρθηκε σε μετατροπή της κατεχόμενης κλειστής πόλης της Αμμοχώστου σε Λας Βέγκας.
Ισχυρίστηκε, επίσης, τα εξής :
” Αυτό είναι ένα έργο και έχει συζητηθεί και με την Τουρκία.Τα Βαρώσια βρίσκονται εντός της επικράτειας της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου. […] Θεωρήθηκε πως θα μπορούσε να παραμείνει ως στοιχείο διαπραγμάτευσης, αν οποιαδήποτε εξέλιξη σημειωνόταν στις διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται εδώ και πενήντα χρόνια.
Στο στάδιο, που έχουμε φθάσει, δεν υπάρχει καμμιά συμφωνία στον ορίζοντα.
Η Ελληνική Κυπριακή πλευρά μονομερώς συνήψε συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, τα οποία βρίσκονται γύρω από την Κύπρο, σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο, το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλα. […] Αν οι Ελληνοκύπριοι αγνοήσουν τους Τουρκοκυπρίους με τον τρόπο αυτό, λέμε ότι θα αλλάξουμε την πολιτική μας. […]”

images Deryneia FAMAGUSTA Map   αρχείο λήψης
Ο ψευδοπρωθυπουργός, αφού σημείωσε ότι το κατοχικό καθεστώς θα πραγματοποιήσει πρώτα καταγραφή στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, ισχυρίστηκε πως το θρησκευτικό ίδρυμα ΕΒΚΑΦ έχει χιλιάδες στρέμματα γης στην κατεχόμενη πόλη από την Οθωμανική περίοδο.
Πρόβαλε, εξάλλου, τον αστήρικτο ισχυρισμό πως αυτά έχουν κλαπεί από τους Τουρκοκύπριους και πως ”ο κόσμος διεκδικεί δικαιώματα επειδή είχε κτίσει πάνω σε αυτά”, και πρόσθεσε ότι ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να διευκρινισθούν από τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι το σχέδιο της λεγόμενης κυβέρνησης είναι να ανοίξει η Αμμόχωστος υπό Τουρκική διοίκηση.
Το χρονοδιάγραμμα, συνέχισε, θα καθορισθεί εντός των επομένων μηνών ή ετών.Πρώτα θα γίνει καταγραφή, σημείωσε, και στη συνέχεια η κατεχόμενη πόλη θα ανοίξει υπό Τουρκική διοίκηση και θα γίνουν επενδύσεις.
Αναφερόμενος στο δείπνο μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Κουντρέτ Οζερσάϊ, ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι αυτό οργανώθηκε, ύστερα από πρόσκληση ενός κοινού φίλου και πρόσθεσε ότι και στο παρελθόν ο Μουσταφά Ακκιντζιή είχε τέτοιες συναντήσεις.

images Tatar Ersin NNN αρχείο λήψης
Ο Ερσίν Τατάρ είπε επίσης ότι η άποψη πως η ”λύση δύο κρατών” θα πρέπει να τεθεί στο τραπέζι έχει περιληφθεί στο λεγόμενο πρόγραμμα της ψευδοκυβέρνησης για πρώτη φορά.
”Εχουμε μοιρασθεί αυτή την άποψη με την Τουρκία, υποστηρίζουμε την άποψή μας”, πρόσθεσε.
Ισχυρίστηκε, τέλος, ότι ”αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με βάση την ομοσπονδία, θα πρέπει να γίνει συζήτηση και για τη λύση δύο κρατών και αν δεν υπάρξει και πάλι αποτέλεσμα, το θέμα θα πρέπει να κλείσει”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *