Η λεγόμενη κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για το Κυπριακό, δηλώνει ο Ερσίν Τατάρ.

images occupied Nicosia images

Υπό τον τίτλο ”Ανασύρονται τα σπαθιά”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς γράφει ότι ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το Κυπριακό ήταν στην ημερήσια διάταξη της πρόσφατης συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογαν στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες σε συνεδρία του κόμματός του, εξέφρασε ικανοποίηση από τις επαφές του στην Τουρκία και σημείωσε πως συζητήθηκαν λεπτομερώς πολλά θέματα και ότι η λεγόμενη κυβέρνηση θα πάρει μέτρα για το Κυπριακό, την οικονομία και άλλα πολιτικά θέματα.
Εν τω μεταξύ, απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συνέντευξης, που παραχώρησε στην Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, ο λεγόμενος πρωθυπουργός είπε ότι σέβεται τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζιή, αλλά, ανέφερε ότι έχουν διαφορετικές απόψεις για το Κυπριακό.
Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η κατάσταση τώρα είναι διαφορετική σε σύγκριση με εκείνη, πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ”εξελέγη” ο Μουσταφά Ακκιντζιή.
Πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρέμεινε για έντεκα ημέρες στο Κραν Μοντανά και ”θύμωσε”, επειδή είδε πόσο ”ανειλικρινής” ήταν η άλλη πλευρά και τι έκαμε ο πρόεδρος Αναστασιάδης για τη ”μη εξεύρεση λύσης”.

images Tatar Ersin αρχείο λήψης
Ο ψευδοπρωθυπουργός ισχυρίστηκε επίσης τα εξής :
” […] Ο σκοπός τους [των Ελληνοκυπρίων] είναι η ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.Η αντίληψή τους για την ομοσπονδία είναι διαφορετική.Κατά την άποψή τους, είναι δομή στην οποία η πλειοψηφία κυβερνά τη μειοψηφία, πηγαίνει μέχρι την όσμωση και τελικά είναι ένα ενιαίο κράτος.Η Τουρκία δεν υπάρχει σε αυτό το μοντέλο.Ούτε οι εγγυήσεις ούτε ο στρατός της.
Σε αυτό το περιβάλλον θα εξοντωθούμε.
Η ομοσπονδία δεν είναι δυνατή από τώρα και στο εξής.Για τον λόγο αυτό, τόσο εμείς όσο και ο κύριος Κουντρέτ είπαμε ότι ”έχει εξαντληθεί”.Και η Τουρκία δηλώνει, διπλωματικά, πως ας μείνει η ομοσπονδία στο τραπέζι, αλλά ας υπάρξουν και άλλες επιλογές.Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι δύο χωριστά κράτη εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη στη χώρα αυτή.[…]

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *