Σχεδόν συμφώνησαν στον σχηματισμό νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα του Λαού.

images occupied Nicosia images

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, συνεχίζονται εντατικές προσπάθειες για σχηματισμό νέας λεγόμενης κυβέρνησης συνασπισμού, μεταξύ του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και του Κόμματος του Λαού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, χθες, οι δύο πλευρές έχουν κάμει ”πιο θετικές δηλώσεις” για το θέμα αυτό, προσθέτοντας ότι ειδικά το Κόμμα Εθνικής Ενότητας άφησε να νοηθεί πως δεν παραμένει κανένα εμπόδιο στο σχηματισμό νέας ”κυβέρνησης συνασπισμού”.
Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι αύριο θα φθάσουν ”στο στάδιο της εγκαθίδρυσης” της νέας λεγόμενης κυβέρνησης.

images Tatar Ersin NNN αρχείο λήψης
Σημείωσε ότι οι δύο πλευρες είναι κοντά σε συμφωνία και πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε σχέση με το θέμα του διαμοιρασμού των λεγόμενων υπουργείων.
Και πρόσθεσε :”Τέλος πάντων τα τρία υπουργεία, τα οποία έχουν θα τους ανήκουν και τα επτά υπουργεία θα ανήκουν στο Κόμμα Εθνικής Ενότητας”.

images Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d
Ο αρχηγός του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάϊ, εξάλλου, δήλωσε χθες ότι η διαδικασία συνεχίζεται και τα δύο κόμματα καταβάλλουν προσπάθειες να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, ”αν αυτό είναι δυνατό, όπως απαιτείται από την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία”, όπως ανέφερε.
Δεν μπορώ, πρόσθεσε, να δηλώσω τώρα κατά πόσον θα συμβεί αυτό ή όχι”.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαβαντίς, γράφει ότι Τατάρ και Οζερσάϊ είχαν χθες συνάντηση και κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία, μετά την ανταλλαγή επιστολών μεταξύ των δύο κομμάτων για το ζήτημα αυτό.
Σημειώνοντας ότι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας θα έχει επτά υπουργεία και το Κόμμα του Λαού τρία, η Χαβαντίς αναφέρει ότι η συμφωνία θα συζητηθεί σήμερα σε συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων.
Οι αντιπροσωπείες θα οριστικοποιήσουν την τελική μορφή της συμφωνίας, η οποία θα συζητηθεί απόψε στα αρμόδια όργανα των δύο κομμάτων, τα οποία θα έχουν τον τελευταίο λόγο, σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *