Την ερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται οι τεχνικές λεπτομέρειες στην Τουρκία σε σχέση με το λεγόμενο οικονομικό πρωτόκολλο.

images-erhurman-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός του κατοχικού καθεστώτος, Τουφάν Ερχουρμάν, δήλωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχει πάρει, η Τουρκία θα ολοκληρώσει τις τεχνικές λεπτομέρειες σε σχέση με το λεγόμενο οικονομικό πρωτόκολλο και θα διαβιβάσει τα αποτέλεσματα στη λεγόμενη κυβέρνηση το αργότερο εντός της επομένης εβδομάδας.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν,
ο Ερχουρμάν Τουφάν δήλωσε επίσης ότι στόχος είναι η πραγματοποίηση των τελευταίων συναντήσεων σε πολιτικό επίπεδο και η υπογραφή του πρωτοκόλλου εντός του Μαίου.
Χαρακτηρίζοντας ”αντικειμενικό” τον λόγο της καθυστέρησης για την υπογραφή του ”πρωτοκόλλου”, ο λεγόμενος πρωθυπουργός υποστήριξε :
”[…] Η κυβέρνηση είναι ενωμένη.Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις με την Τουρκία.Ενώ, η διαδικασία του πρωτοκόλλου προχωρεί, ετοιμάζουμε το δικό μας πακέτο.Ενώ, μειώνονται οι δαπάνες, είναι επίσης πολύ σημαντικό να αυξηθεί το εισόδημα και να μην συρρικνωθεί η οικονομία.[…]

images occupied Nicosia images
Αν υπάρχουν μερικοί κύκλοι, οι οποίοι ισχυρίζονται πως τα προβλήματα θα λυθούν σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης, θα πρέπει να εξηγήσουν ανοικτά πώς θα το κάμουν αυτό[…]
Στα σημεία διέλευσης απασχολούνται περίπου είκοσι άτομα και νέες θέσεις εργασίας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.
Για νέο σημείο διέλευσης στη Λευκωσία, θα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο ηγετών […]” .

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *