Κυπριακό, οικονομία και ηλεκτρική ενέργεια συζήτησε στην Τουρκία ο Ερσίν Τατάρ.

images Tatar Ersin NNN αρχείο λήψης

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ, είχε στην Αγκυρα συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γκιουνές.
Σε γραπτή δήλωση, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρει ότι με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξε απόψεις σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ”τα συμπεράσματά τους στο Κυπριακό και οι απόψεις τους για το μέλλον συμπίπτουν”.
Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας ισχυρίζεται ότι ”επέστη ο χρόνος να συζητηθεί στο τραπέζι η λύση των δύο κρατών, που έχει εναλλακτικά μοντέλα”.
Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο Ερσίν Τατάρ δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στην οικονομική ανάπτυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου, όπως αποκαλεί το ψευδοκράτος.

images occupied Nicosia images
Σημειώνει επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν εμπόδια στο θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και την εγκαθίδρυση διασυνδεδεμένου συστήματος.
Ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας υποστήριξε ότι το ψευδοκράτος θα μπορούσε να αναπτυχθεί περισσότερο σε περίπτωση, που υπήρχαν ”ρεαλιστικά προγράμματα” και ” όραμα”, και συμπεριφερόταν με αποφασιστικότητα στο θέμα της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και συνεργαζόταν με την Τουρκία.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *