Ο πληθυσμός στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι 372, 486, δηλώνει ο ”γενικός γραμματέας” του λεγόμενου κρατικού οργανισμού Προγραμματισμού.

images occupied Nicosia images

Ο λεγόμενος γενικός γραμματέας του παράνομου κρατικού οργανισμού Προγραμματισμού Οντούλ Μουχτάρογλου, δήλωσε ότι ο πληθυσμός, όπως ανακοινώθηκε από τη λεγόμενη υπουργό Εσωτερικών Αϊγκούλ Μπαϋμπάρς, είναι πολύ κοντά στα δεδομένα που έχει επίσης ο λεγόμενος κρατικός οργανισμός Προγραμματισμού.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, ο Οντούλ Μουχτάρογλου, ο οποίος μιλούσε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα του παράνομου Μπαϋράκ, είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ”διοικητικές εγγραφές” για το 2018 διαπιστώθηκε ότι ο πληθυσμός είναι 372 , 486.
Υποστήριξε επίσης ότι ο λεγόμενος κρατικός οργανισμός Προγραμματισμού θεωρεί τις 372 , 486 ως de jure πληθυσμό, αφού τα άτομα αυτά ”κατοικούν στη χώρα” για ένα και πλέον χρόνο.
Επειδή πληθυσμός πρόσθεσε, είναι σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, τα άτομα που κατοικούν σε μιά χώρα για ένα και πλέον χρόνο.
Ο Οντούλ Μουχτάρογλου είπε ότι οι σπουδαστές και όσοι έχουν ”άδεια εργασίας” περιλαμβάνονται στον ορισμό του πληθυσμού.
Εκείνοι, που δεν περιλαμβάνονται, συνέχισε, είναι οι τουρίστες και τα σώματα του στρατού.
Τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η ”υπουργός Εσωτερικών”, ανέφερε, είναι πολύ κοντά στα στοιχεία, που έχει ο ”κρατικός οργανισμός Προγραμματισμού”.Καθορίσαμε, πρόσθεσε, τον πληθυσμό για το 2018 στις 372, 486.
Ο γενικός γραμματέας του ”κρατικού οργανισμού Προγραμματισμού” ανέφερε επίσης ότι τα ”έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι 4, 3 δισεκατομμύρια Τουρκικές λίρες, προσθέτοντας ότι ”ο ετήσιος κρατικός προϋπολογισμός είναι 7, 7 δισεκατομμύρια Τουρκικές λίρες και 4, 3 δισεκατομμύρια προέρχονται από τον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.(…) Μπορούμε, συνέχισε, να καλύψουμε το έλλειμμα στο εξωτερικό εμπόριο, που φθάνει το 1, 6 δισεκατομμύρια δολάρια, τόσο από την ανώτατη εκπαίδευση όσο και από τον τουρισμό.

images  students-houses
Η συνεισφορά των πανεπιστημίων στην απασχόληση, επισήμανε, είναι πολύ μεγάλη, αφού περίπου 14, 500 άτομα εργάζονται στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται μόνο οι ακαδημαϊκοί”.
Μιλώντας στο ίδιο πρόγραμμα, ο Ζιγιά Οζτουρκλέρ, ”διευθυντής του τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εξωτερικών υποθέσεων”, δήλωσε ότι ο αριθμός των ”ενεργών” φοιτητών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι περίπου 85 , 000.
Και πρόσθεσε :” Υπάρχουν 102, 000 εγγεγραμμένοι φοιτητές στη χώρα.(…) αλλά ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν σήμερα στη χώρα μας είναι περίπου 85 χιλιάδες, περιλαμβανομένων των ”πολιτών” της ”Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου. (…)”.
Ο Ζιγιά Οζτουρκλέρ, σημείωσε περαιτέρω ότι ένας φοιτητής συνεισφέρει στον λεγόμενο κρατικό προϋπολογισμό σαράντα εκατομμύρια Τουρκικές λίρες ετησίως.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *