”Η Τουρκία θέλει η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου να στέκεται στα δικά της πόδια και να πωλεί τα δικά της προϊόντα”, δηλώνει ο Φουάτ Οκτάϋ.

images Oktay Turkey αρχείο λήψης

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάϋ δήλωσε ότι η Τουρκία θέλει η ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου να στέκεται στα δικά της πόδια και να παράγει και να πωλεί τα δικά της αγαθά”.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο Φουάτ Οκτάϋ είπε ότι η υποστήριξη της Τουρκίας [προς το ψευδοκράτος] συνεχίζεται και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.
”Δεν θέλουμε να αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας σε οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση”, σημείωσε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Τουρκικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ανατολή, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας είπε ότι το Κυπριακό δεν μπορεί να επιλυθεί παρόλον ότι είναι στην ημερήσια διάταξη των Ηνωμένων Εθνών καθώς και στην ημερήσια διάταξη της Αγκυρας, όπως ανέφερε.
Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είναι ειλικρινής στις προτάσεις της προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού συνεχίζονται.

images Occupied Cyprus RED images
Ο Φουάτ Οκτάϋ είπε ότι δεν υπάρχει πλέον έλλειψη νερού [στο ψευδοκράτος] και πως η Αγκυρα εργάζεται για παρόμοια λύση και στο θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία.
Είπε επίσης ότι συνεχίζονται οι εργασίες για τη χρησιμοποίηση του νερού, που μεταφέρεται στα κατεχόμενα από την Τουρκία, στον τομέα της γεωργίας και πως η Αγκυρα θέλει ”η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου να στέκεται στα πόδια της και να παράγει τα δικά της αγαθά”.
Ο Τούρκος αντιπρόεδρος πρόσθεσε :
”Υπάρχει γεωργία και κτηνοτροφία στην Κύπρο [κατεχόμενο τμήμα].Ωστόσο, μπορούμε να δούμε τη διάσταση της επεξεργασίας τους.Επιπλέον, μπορούμε να μελετήσουμε τη βιομηχανική παραγωγή.Θέλουμε μια Κύπρο, η οποία παράγει και πωλεί τα δικά της προϊόντα.Η Κύπρος έχει ορισμένα μειονεκτήματα, που προκύπτουν και πάλι από τη μη αναγνώρισή της.Θα προχωρήσουμε μέσω ενός οικονομικού μοντέλου στο οποίο τα γραφεία μας θα εκπροσωπούν και την Κύπρο.Η υποστήριξη της Τουρκίας συνεχίζεται.Δεν θέλουμε να αφήσουμε τους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας σε μιά δύσκολη κατάσταση”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *