Προκλητικός ο Ταγίπ Ερντογαν χαρακτηρίζει τους Ελληνοκυπρίους εχθρούς της Τουρκίας.Προανήγγειλε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

images-erdogan-n-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν, μιλώντας χθες στην πόλη Ριζούντα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία ότι συμπορεύεται με τους Ελληνοκυπρίους, οι οποίοι, όπως είπε προκλητικά, είναι ”εχθροί” της χώρας του.
Ισχυρίστηκε πως όποιος δεν μπορεί να ”χωνέψει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μεσόγειο, αλείφει βούτυρο στο ψωμί των άλλων”.
Την ώρα που εμείς υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων, πρόσθεσε, είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε να περάσει έτσι τέτοια επίθεση.
O πρόεδρος Ερντογαν ισχυρίστηκε επίσης ότι αυτό καταδεικνύει πως η αντιπολίτευση ”περπατάει δίπλα δίπλα όχι μόνο με τους γκιουλενιστές, αλλά και με τους Ελληνοκυπρίους”. ”Την ώρα, που εμείς τρέχουμε πίσω από εθνικές και εγχώριες λύσεις, αυτοί και μιλούν την ίδια γλώσσα με τους εχθρούς της Τουρκίας και επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο”, σημείωσε.

images Cyprus EEZ NEW N DMv2GZnWAAAe3pl
Σύμφωνα με την Τουρκική ιστοσελίδα Ahvalnews.com, ο Τούρκος πρόεδρος, στην ομιλία του,  ανακοίνωσε ότι η Τουρκία θα διενεργήσει νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης του νέου γεωτρύπανου, που αγόρασε η χώρα και βρίσκεται τώρα στα ναυπηγεία της Γιάλοβας.
Οταν θα είναι έτοιμο, πρόσθεσε, θα αποπλεύσει για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αρχίσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο.
Ο Ταγίπ Ερντογαν ονόμασε το νέο γεωτρύπανο ”Γιαβούζ”, που σημαίνει δυνατός.

=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *