Το θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου δεν είναι τεχνικό, αλλά πολιτικό, δηλώνει ο Οζντίλ Ναμί.

images-nami-images

Ο λεγόμενος υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Οζντίλ Ναμί, δήλωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές προσπάθειες για τη μείωση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την παροχή χαμηλότερων τιμών στους καταναλωτές.
Μιλώντας στον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι οι προσπάθειες για μείωση του κόστους και των τιμών του ηλεκτρισμού , περιλαμβάνει τη βελτίωση της υποδομής του δικτύου μεταφοράς και κυρίως την αύξηση της απόδοσης στην παραγωγή ενέργειας.
Σε σχέση με το θέμα της μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία, ο λεγόμενος υπουργός Ενέργειας είπε ότι το σχέδιο αυτό για να υλοποιηθεί θα χρειασθεί τουλάχιστον δύο χρόνια αν υπογραφεί σήμερα τέτοια ”συμφωνία”.
Και πρόσθεσε :” Αν χρειασθούν τουλάχιστον δύο χρόνια για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία θα πρέπει να αλλάξουν οι σημερινές γεννήτριες”.
Ο Οζντίλ Ναμί επισήμανε ότι το θέμα συζητήθηκε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πως οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η διασύνδεση με την Τουρκία δεν θα επηρέαζε το δίκτυο, αλλά θα ήταν επωφελής για ολόκληρη την Κύπρο.

images Turkey Cyprus MAP  Electricity  imagesimages Occupied PLant Electricity North-Cyprus-News-Teknecik-power-station

Το θέμα, συνεπώς, δεν είναι τεχνικό, αλλά πολιτικό και ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη για διπλωματία”, σημείωσε.Είπε ότι υποστηρίζει την ιδέα της διασύνδεσης [του κατεχόμενου τμήματος ] με την Τουρκία και πως το έργο αυτό θα στοιχίσει 400 με 500 εκατομμύρια δολάρια περίπου.Ωστόσο, κατέληξε ο λεγόμενος υπουργός Ενέργειας, δεν ”είμαστε στο στάδιο για να δώσουμε το πράσινο φως για το έργο αυτό”.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *