Νέες χωριστές συναντήσεις σήμερα Τζέην Χολ Λουτ με πρόεδρο Αναστασιάδη και Ακκιντζιή.

images Lute UN Cyprus αρχείο λήψης

Η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέην Χολ Λουτ, άρχισε σήμερα νέο κύκλο συναντήσεων με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Το πρωί είχε συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζιή στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, Λουτ και Ακκιντζιή συζήτησαν κατά πόσον μπορεί να δημιουργηθεί βάση για να διασφαλισθεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.
Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και τριάντα λεπτά και σε αυτή παρέστη και ο εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη Μπαρίς Μπουρτζιού.
Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.
Στις έξι και τριάντα απόψε η Τζέην Χολ Λουτ  έγινε δεκτή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.Η συνάντηση διήρκεσε τρεις σχεδόν ώρες.Δηλώσεις δεν έγιναν.
Αύριο, η ειδική απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει νέες συναντήσεις με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

images occupied Nicosia images
Πρόκειται για την τέταρτη επίσκεψη της Τζέην Χολ Λουτ στην Κύπρο, αφότου ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών της ανέθεσε να διευκολύνει τις δύο πλευρές να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις, ένα χρόνο μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά.
Η Τζέην Χολ Λούτ, η οποία δεν προέβη σε δηλώσεις μετά τις προηγούμενες συναντήσεις της με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακκιντζιή, είχε επίσης επαφές σε Αθήνα, Αγκυρα και Βρυξέλλες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *