Στο πλευρό του Ερντογαν, όπως αναμενόταν, ο αρχηγός της Ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε.

images Erdogan Xamas 2   images

Ο αρχηγός της Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, υποστήριξε τον πρόεδρο Ερντογαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στην αντιπαράθεσή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.
Απέδωσε τις ”εχθρικές”, κατά την έκφρασή του, δηλώσεις του Βενιαμίν Νετανιάχου απέναντι στον Ερντογαν σε δήθεν πανικό από πλευράς του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος, όπως είπε, αντιμετωπίζει παγκόσμιο μποϊκοτάζ.
Ο Ισμαήλ Χανίγιε απέρριψε τις επικρίσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού εναντίον του Ταγίπ Ερντογαν προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι ”ένας εγκληματίας και δολοφόνος παιδιών δεν θα πρέπει να δίδει μαθήματα στην ανθρωπότητα”.
Σε δηλώσεις στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο ηγέτης της Χαμάς υποστήριξε πως ”εκείνοι, που ακολουθούν πολιτική τρομοκρατίας και αδικίας στην Παλαιστίνη δεν θα πρέπει να επικρίνουν όσους υποστηρίζουν τους καταπιεσμένους σε όλο τον κόσμο”.
Το Σαββατοκυρίακο, ο Ταγίπ Ερντογαν κατηγόρησε τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι είναι αρχηγός χώρας, η οποία ασκεί κρατική τρομοκρατία, μιλώντας  σε συνέδριο της Τουρκικής νεολαίας στην Κωνσταντινούπολη.

images Netanyahu NEW 2973348984
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός απέρριψε την κατηγορία επισημαίνοντας στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν μπορεί να δίδει μαθήματα ηθικής, όταν η Τουρκία κατέχει τμήμα της Κύπρου και σφάζει γυναίκες και παιδιά σε χωριά Κούρδων στην Τουρκία και τη Συρία.Χαρακτήρισε τον Ταγίπ Ερντογαν αντισημιτιστή και δικτάτορα.
Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένθερμος υποστηρικτής της Χαμάς, τα μέλη της οποίας, συχνά, διενεργούν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ με την εκτόξευση πυραύλων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *