Ισχυρισμοί Ερντογαν ότι οι έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ανατολική Μεσόγειο για υδρογονάνθρακες, θα αποτύχουν.

images Erdogan N αρχείο λήψης

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, ισχυρίστηκε ότι οι έρευνες της Ελληνικής Κυπριακής πλευράς, όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, στην Ανατολική Μεσόγειο, για υδρογονάνθρακες, είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.
Πρόβαλε τον ισχυρισμό, σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, σε δήλωση για τους φυσικούς πόρους στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφερόμενος στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις οποίες εξέφρασε δήθεν λύπη και τις χαρακτήρισε ”μονομερείς”.
Ο πρόεδρος Ερντογαν ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ανταποκρίνεται σταθερά σε επιθέσεις, κατά την έκφρασή του, στην Ανατολική Μεσόγειο.

images Cyprus EEZ NEW N DMv2GZnWAAAe3pl
Η Τουρκία, υποστήριξε, θα συνεχίσει να απαντά σε τέτοιου είδους επιβολές τόσο επί τόπου όσο και διπλωματικά.
”Ολοι θα δούν και θα αντιληφθούν στο τέλος πως αυτές οι προσπάθειες, που συνεχίζουν να αγνοούν τη χώρα μας και τους αδελφούς μας θα καταλήξουν σε αποτυχία”, ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>