Εως το τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσει η παροχή νερού στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, που θα μεταφέρεται από την Τουρκία.

images Occupied   pipeline_cyprus

Ο λεγόμενος υπουργός Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Χαμίτ Μπακιρτσί, επιθεώρησε το φράγμα στο κατεχόμενο χωριό Πάναγρα, όπου καταλήγει ο υποθαλάσσιος αγωγός μέσω του οποίου θα μεταφέρεται νερό από την Τουρκία.
Στόχος, δήλωσε, είναι το φράγμα να είναι γεμάτο έως το τέλος του καλοκαιριού και να αρχίσει η παροχή νερού σε όλες τις περιοχές του κατεχόμενου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η πρώτη φάση του έργου, με την έναρξη της μεταφοράς του νερού από την Τουρκία, θα ολοκληρωθεί στις 7 ερχομένου Μαρτίου.
Ο υποθαλάσσιος αγωγός δεν θα επικάθεται στο πυθμένα, αλλά θα επικρέμεται με αγκύρια.
Το νερό θα προέρχεται από τον ποταμό Αναμούρ στη νότια Τουρκία και θα συγκεντρώνεται σε φράγμα, χωρητικότητας 130 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.Για για την κατασκευή του μεταστεγάστηκαν οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών.
Από το φράγμα αυτό το νερό θα φθάνει στις ακτές της Τουρκίας με αγωγό μήκους είκοσι-τριών χιλιομέτρων.

images  Panagra ammoi
Το νερό θα διοχετεύεται μέσω υπαθαλάσσιου αγωγού μήκους 80 χιλιομέτρων στο φράγμα στα Πάναγρα της κατεχόμενης επαρχίας Κερύνειας, που κατασκευάστηκε παράνομα τη δεκαετία του 1990 σε Ελληνοκυπριακή γη.

 

1 thought on “Εως το τέλος του καλοκαιριού θα αρχίσει η παροχή νερού στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, που θα μεταφέρεται από την Τουρκία.

  1. A.Apostolou

    With the suply of water to the North of Cyprus from Turkey, It will be very good, one question, who is going to pay for the water used? Would this be free for the people? I wonder!!!! Can I have your comet? A.A

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *