Ο Σενέρ Ελτσίν καλεί τον Μουσταφά Ακκιντζιή να αντιδράσει στην περιθωριοποίησή του από την Τουρκία.

images-eltsil-occuo-european-sener-elcil-700x496

Ο γενικός γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTOS),
Σενέρ Ελτσίν, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, επέκρινε και ταυτόχρονα υποστήριξε τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, ο Σενέρ Ελτσίν σε γραπτή δήλωση αντέδρασε στο γεγονός πως ο Μουσταφά Ακκιντζιή έχει περιθωριοποιηθεί από την Τουρκία προσθέτοντας ότι ”υπό το φως αυτών των εξελίξεων, ο ηγέτης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί πιο έντονα επειδή αντιμετωπίζεται με αδιανόητο τρόπο και δείχνει την πολιτική του βούληση έχοντας την υποστήριξη της κοινότητας”.
Ο γενικός γραμματέας της KTOS επισήμανε ότι η οργάνωση δεν θα αποδεχθεί να παραμερισθεί ο Μουσταφά Ακκιντζιή και θα υποστηρίξει τη στάση, που θα τηρήσει απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Υπογράμμισε ότι για να είσαι ηγέτης κοινότητας δεν σημαίνει πως πρέπει να ”γυρίζεις” τα φεστιβάλ ή να συμμετέχεις σε ”Ημέρες Οικολογίας”, που φιλοξενούνται από εκείνους, οι οποίοι ήταν πιόνι φασιστικών επιθέσεων.

images Akinci Foto images
Ο ηγέτης, πρόσθεσε, θα πρέπει να αντιταχθεί σε όσους επικροτούν την εξαφάνιση της κοινότητάς τους.
Ο Σενέρ Ελτσίν είπε ακόμη ότι η Τουρκία έχει δείξει για άλλη μιά φορά πως ακολουθεί διπλοπρόσωπη πολιτική στο Κυπριακό.
Η Τουρκία, ανέφερε, από τη μιά συνεργάζεται με τους Ελληνοκυπρίους, με το όνομα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον αθλητισμό και τις πολιτιστικές δραστηριότητες, που διεξάγονται στη διεθνή σκηνή, και από την άλλη, κρατά τούς Τουρκοκυπρίους ομήρους και τους παρεμποδίζει να βγουν έξω στη διεθνή σκηνή.
Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την Τουρκοκυπριακή κοινότητα.

ΓΤΠ : Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>