Η υποτίμηση της Τουρκικής λίρας έχει ευεργετικές επιπτώσεις στον τουρισμό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images Occupied Cyprus RED images

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί γράφει ότι από την οικονομική κρίση, που ξέσπασε από την υποτίμηση της Τουρκικής λίρας, επωφελήθηκε το κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα του τουρισμού.
Ο Φικρί Ατάογλου, λεγόμενος υπουργός τουρισμού, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων κατά την επικείμενη μουσουλμανική γιορτή των θυσιών θα κυμανθεί μεταξύ ενενήντα και ενενήντα-πέντε τοις εκατόν.
Υποστήριξε ότι οι τουρίστες από την Τουρκία είναι διαφορετικοί και πιο κοινωνικοί από τους πελάτες των καζίνο και πως όλοι και ιδιαίτερα οι καταστηματάρχες, θα επωφεληθούν στη διάρκεια της γιορτής.

images Turkey Lira Euro 5acb569cc9de3d0550d517c0
Ο Φικρί Ατάογλου επιβεβαίωσε δηλώσεις, που έκαμε ο Φιρούζ Μπαγλικαγιά, πρόεδρος της Ενωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Τουρκίας, ο οποίος ανέφερε ότι σημειώθηκε αύξηση τριάντα-πέντε έως σαράντα τοις εκατόν στις επισκέψεις τουριστών στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Ο λεγόμενος υπουργός Τουρισμού είπε ότι υπάρχει ”σοβαρή αύξηση” στον αριθμό των επισκεπτών όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από άλλες χώρες.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>