Εκατόν χιλιάδες οι φοιτητές στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και δεκαέξι παράνομα πανεπιστήμια.

images occupied Nicosia images

Υπό τον τίτλο ”Υπάρχουν συνολικά 101 χιλιάδες φοιτητές στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν φιλοξενεί πρωτοσέλιδα δηλώσεις της προέδρου του Συμβουλίου Ανωτάτης Εκπαίδευσης Σχεδιασμού και Συντονισμού της Τουρκίας Ακίλε Μπούκ, στο Τουρκοκυπριακό παράνομο Πρακτορείο Ειδήσεων, ΤΑΚ.
Η Ακίλε Μπούκ δήλωσε ότι υπάρχουν δεκαέξι ” πανεπιστήμια” στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, αλλά μόνο τα δεκατρία αναγνωρίζονται από το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Τουρκία.
Τα ”πανεπιστήμια”, πρόσθεσε, παρέχουν εκπαίδευση σε 101, 011 φοιτητές, προσθέτοντας ότι 55, 879 φοιτητές προέρχονται από την Τουρκία, 31, 749 από τρίτες χώρες και μόνο 13, 383 είναι πολίτες της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου.

images Occu Universities   αρχείο λήψης
Η Ακίλε Μπουκ εξήγησε ότι υπήρξε μείωση των θέσεων των φοιτητών, που έδωσε το Συμβούλιο Ανωτάτης Εκπαίδευσης της Τουρκίας για τα παράνομα πανεπιστήμια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, προσθέτοντας ότι αυτό το χρόνο 19,004 φοιτητές εξασφάλισαν θέσεις σε σύγκριση με 20,000 πέρσι.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *