Το Κυπριακό, συζητεί απόψε και αύριο στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη.

images Cavusoglu N αρχείο λήψης

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αρχίζει απόψε διήμερη παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σύμφωνα με τον παράνομο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Μπαϋράκ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα φθάσει στις επτά και το βασικό θέμα των επαφών του θα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.
Στις επτά και τριάντα θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζιή.
Αύριο το πρωί, θα έχει συνάντηση με τους ηγέτες των Τουρκοκυπριακών κομμάτων, που εκπροσωπούνται στη ψευδοβουλή, παρουσία του Μουσταφά Ακκιντζιή και θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα αναχωρήσει από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου λίγο πριν από το μεσημέρι.

images occupied Nicosia images
Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρεται ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα αξιολογήσει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και τους ηγέτες των Τουρκοκυπριακών κομμάτων τα πιθανά βήματα, που πρέπει να γίνουν στο Κυπριακό την προσεχή περίοδο.
Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα δώσει οδηγίες στην Τουρκοκυπριακή ηγεσία, για τη γραμμή, την οποία θα ακολουθήσει στο Κυπριακό το επόμενο διάστημα, μετά τη συνάντηση του Μουσταφά Ακκιντζιή με την προσωρινή απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Τζέην Χολ Λουτ.
Η παράνομη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είναι η πρώτη μετά τον επαναδιορισμό του στο υπουργείο Εξωτερικών, ύστερα από τις εκλογές στην Τουρκία τον περασμένο μήνα.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>