Σχέδιο για ενίσχυση των δεσμών με τους Τουρκοκυπρίους της διασποράς προωθεί το κατοχικό καθεστώς.

images Ozersay 2 Alone   ozersay_52fb863d
Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ, δήλωσε ότι το κατοχικό καθεστώς εγκαινίασε σχέδιο για υποστήριξη και ”προστασία” των Τουρκοκυπρίων, που ζουν στο εξωτερικό.
Σε δηλώσεις στο Τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, ο Κουντρέτ Οζερσάϊ, ο οποίος επισκέπτεται το Λονδίνο, είπε ότι το σχέδιο έχει σύνθημα ”Η πατρίδα σας καλεί”.
Επισκέπτομαι το Λονδίνο, πρόσθεσε, για να μοιραστώ το μήνυμα και το σχέδιο με χιλιάδες Τουρκοκυπρίους, που ζούν εδώ για ενίσχυση των δεσμών τους με την ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” και πραγματοποίηση συχνότερων ταξιδίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, καθώς και διευκόλυνση της επιστροφής όλων όσοι σχεδιάζουν κάτι τέτοιο.
Ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι για πρώτη φορά η ”κυβέρνηση” έλαβε σοβαρά υπόψη το θέμα των Τουρκοκυπρίων, που ζουν στο εξωτερικό, με την εφαρμογή σχεδίου σε ”υπουργικό” επίπεδο.

images Occupied Cyprus RED images
Το σχέδιο, συνέχισε, θα βοηθήσει στην συγκέντρωση ακριβών πληροφοριών όπως ο αριθμός των Τουρκοκυπρίων στο εξωτερικό, τα επαγγέλματά τους, το φύλο και η παρουσία τους στην πολιτική.
Ο Κουντρέτ Οζερσάϊ σημείωσε ότι μεγάλος αριθμός Τουρκοκυπρίων ζει στην Τουρκία και την Αυστραλία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>