Επτακόσιες χιλιάδες ο πληθυσμός στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και μόνο εκατόν-τριάντα χιλιάδες από αυτούς είναι οι Τουρκοκύπριοι, δηλώνει ο Σενέρ Ελτσίλ.

images Occupied Cyprus RED images
Ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων εκπαιδευτικών, KTOS, Σενέρ Ελτσίλ επέκρινε τη λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού για τις αυξήσεις, που έχουν επιβληθεί στις τιμές των αγαθών.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαμπερατόρ, ο Σενέρ Ελτσίλ, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι η άνοδος του κόστους ζωής στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου οφείλεται στη δραματική πτώση της αξίας της Τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων.
Η ζωή [στα κατεχόμενα] έχει γίνει αφόρητη, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζει επίσης ότι στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, που οργάνωσε πρόσφατα η λεγόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, κατέστη ξεκάθαρο πως δεν είναι αυτοδιοικούμενη, αλλά είναι η Τουρκία, η οποία διοικεί τη χώρα, κατά την έκφρασή του.

images-eltsil-occuo-european-sener-elcil-700x496
Αναφερόμενος στην ”επιχορήγηση”, που θα δοθεί από την Τουρκία στο κατοχικό καθεστώς, προκειμένου να καλυφθεί το ”έλλειμμα του προϋπολογισμού”, το οποίο θα είναι 1,5 δισεκατομμύρια Τουρκικές λίρες, ο Σενέρ Ελτσίλ ισχυρίζεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό, η κατά κεφαλήν ποσόστωση είναι 4,10 Τουρκικές λίρες ανά άτομο.
Για τον πληθυσμό στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Σενέρ Ελτσίλ υποστηρίζει ότι ο ”πληθυσμός της λεγόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου” είναι περίπου επτακόσιες χιλιάδες, και με βάση την καλύτερη εκτίμηση, οι Τουρκοκύπριοι είναι μόνο εκατόν-τριάντα χιλιάδες.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>