Λειτούργησε το παράνομο ξενοδοχείο Limak Cyprus Deluxe στην κατεχόμενη Βουκολίδα.Ανήκει σε Τουρκική εταιρεία.

images Voucolida Map      αρχείο λήψης
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαμπεράλ Κίπρισλι, η εταιρεία Limak Holding της Τουρκίας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού από το 1995, άνοιξε το πρώτο παράνομο ξενοδοχείο της στο κατοχικό καθεστώς, στην κατεχόμενη Βουκολίδα.
Το όνομα του νέου ξενοδοχείου είναι Limak Cyprus Deluxe Hotel.
Σε δηλώσεις για τη νέα επένδυση της εταιρείας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τής Limak Holding, Νιχάτ Οζντερίμ ανέφερε ότι η δαπάνη για την ανέγερση του νέου ξενοδοχείου έφθασε τα διακόσια εκατομμύρια δολάρια.
Πρόσθεσε ότι το νέο ξενοδοχείο είναι δυναμικότητας χιλίων-τριακοσίων κλινών και διαθέτει πεντακόσια-ενενήντα-οκτώ δωμάτια.

images Occupied Cyprus Limak Hotel Voukolida αρχείο λήψης
Με την κατασκευή του νέου ξενοδοχείου, συνέχισε, η Τουρκική εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τη δυναμικότητα των κλινών των ξενοδοχείων της στην ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, σε επτά χιλιάδες.
Ο Νιχάτ Οζντερίμ είπε επίσης ότι η εταιρεία διαθέτει συνολικά οκτώ ξενοδοχεία στην Τουρκία τα τελευταία είκοσι-τρία χρόνια.
Στόχος, κατέληξε, είναι η αύξηση της δυναμικότητας των κλινών των ξενοδοχείων της εταιρείας σε δέκα χιλιάδες σε πέντε χρόνια.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>