Στις δέκα Ιουλίου αναμένεται να επισκεφθεί παράνομα το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο Ερντογαν.

images Erdogan N αρχείο λήψης
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, γράφει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, αναμένεται ότι θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στις δέκα Ιουλίου.
Η ”επίσκεψη”, προσθέτει, θα γίνει πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών-μελών του Νάτο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις έντεκα και δώδεκα Ιουλίου στις Βρυξέλλες.
Ο πρόεδρος Ερντογαν, σημειώνει, θα ”επισκεφθεί” το ψευδοκράτος τηρώντας την παράδοση, σύμφωνα με την οποία οι νεοεκλεγέντες Τούρκοι ηγέτες, πραγματοποιούν την πρώτη τους επίσκεψη στο εξωτερικό στο Τουρκοκρατούμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Χθες το Τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, μετέδωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα ”επισκεφθεί” το ψευδοκράτος στις εννέα Ιουλίου.

images Hala Sultan Mia Milia mia-milia-mosque-2images Kytrea Occupied Cyprus      images
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Βατάν, εξάλλου, γράφει ότι κατά την παράνομη επίσκεψή του, ο Ταγίπ Ερντογαν θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων του τεμένους Χαλά Σουλτάν στην κατεχόμενη Μιά Μηλιά.
Το τέμενος άρχισε να κατασκευάζεται το 2013 σε έκταση τριάντα-επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και σύμφωνα με τη Βατάν, έχει γίνει το σύμβολο του κατεχόμενου τμήματος της Κύπρου.
Σε αυτό μπορούν να προσευχηθούν ταυτόχρονα έξι χιλιάδες Μουσουλμάνοι.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>