Στις εννέα Ιουλίου ο Ερντογαν θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

images Erdogan Voting 5b2f7b0d5379ff2cf0a7ee37

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, αναμένεται ότι θα πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στις εννέα Ιουλίου.
Πρόκειται για το πρώτο του ταξίδι μετά την επανεκλογή του και αμέσως μετά την ορκωμοσία του, όπως μετέδωσε το Τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Τούρκος πρόεδρος κατά την παράνομη επίσκεψή του θα εγκαινιάσει και το τέμενος Χαλά Σουλτάν στην κατεχόμενη Μιά Μηλιά.
Το τέμενος έχει ανεγερθεί σε έκταση τριάντα-επτά χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.
Εχει τέσσερις μιναρέδες και σε αυτό μπορούν να προσευχηθούν περισσότεροι από έξι χιλιάδες Μουσουλμάνοι.

images Hala Sultan Mia Milia mia-milia-mosque-2images occupied Nicosia images

Η ενάτη Ιουλίου, φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία, που έχει επιλεγεί από τον Ταγίπ Ερντογαν να πραγματοποιήσει την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα.
Στις εννέα Ιουλίου του 1821 απαγχονίστηκε από τους Τούρκους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Κυπριανός και αποκεφαλίστηκαν τρεις αρχιερείς και οι πρόκριτοι της νήσου.

images Nineth July 1821 kyprianos-1821

Πριν από λίγες ημέρες η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις Ποστασί, έγραψε ότι ο Ταγίπ Ερντογαν θα ”επισκεφθεί” το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου συνεχίζοντας την παράδοση, που ακολουθούν όλοι οι Τούρκοι ηγέτες, μετά την νίκη τους σε εκλογές, να πραγματοποιούν παράνομη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.Ο Τούρκος πρόεδρος θα επισκεφθεί επίσης το Αζερμπαϊτζάν.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>