Σχεδόν σαράντα-τρεις χιλιάδες έποικοι ”ψήφισαν” στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, για τις εκλογές της εικοστής-τετάρτης Ιουνίου στην Τουρκία.

images Occupied Cyprus RED images

Μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν μπροστά από το μοναδικό εκλογικό τμήμα, που λειτούργησε στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας την τελευταία ημέρα της τριήμερης διαδικασίας για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στην Τουρκία την ερχόμενη Κυριακή.
Οπως γράφει η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις, οι έποικοι από την Τουρκία παραπονέθηκαν για την ”ταλαιπωρία”, που υπέστησαν, επειδή λειτούργησε μόνον ένα εκλογικό κέντρο.
Η Κίπρις, αφού σημειώνει ότι οι εγγεγραμμένοι ”ψηφοφόροι” από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ήταν εκατόν-έξι χιλιάδες πεντακόσιοι-τριάντα, αναφέρει πως ο ”γραμματέας” της παράνομης πρεσβείας της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου, Ερτουγρούλ Ντεμιρτσί, δήλωσε ότι υπήρχαν
είκοσι παραβάν για τη ψηφοφορία.
Πρόσθεσε ότι δεκατρείς χιλιάδες τριακόσιοι -εβδομήντα-ένας Τούρκοι έποικοι ψήφισαν την πρώτη ημέρα και δεκαέξι χιλιάδες είκοσι-έξι τη δεύτερη.
Την τρίτη ημέρα, είπε, αναμενόταν να ψηφίσουν περίπου είκοσι χιλιάδες.

images Voting Turkey Occupied Cyprus thumbs_b_c_207d5b5af90472d56cefa0d4f650a743
Απαντώντας στις διαμαρτυρίες για την ταλαιπωρία, ο Ντεμιρτσί χαρακτήρισε τη ”ψηφοφορία” σε ένα μόνο εκλογικό κέντρο σημαντική, από την άποψη της ασφάλειας, κατά την έκφρασή του, των εκλογών.
Υποστήριξε, εξάλλου, πως πιθανόν να υπήρχε πρόβλημα αν λειτουργούσαν περισσότερα από ένα εκλογικά κέντρα.
Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για την προσέλευση των Τούρκων εποίκων στις εκλογές.
Εν τω μεταξύ, ο παράνομος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Μπαϋράκ, μετέδωσε ότι σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας, σαράντα-δύο χιλιάδες οκτακόσιοι-δώδεκα Τούρκοι έποικοι από τις εκατόν-έξι χιλιάδες τετρακόσιους-σαράντα-έξι εγγεγραμμένους στον εκλογικό κατάλογο ”ψήφισαν” στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>