Τη δρομολόγηση πορθμειακής γραμμής μεταξύ κατεχόμενης Κερύνειας και Αλάνιας, της νότιας Τουρκίας, ανακοίνωσε το κατοχικό καθεστώς.

images Alanya Occupied Kyrenia αρχείο λήψης
Ο λεγόμενος υπουργός Τουρισμού και Περιβάλλοντος Φικρί Ατάογλου, ανακοίνωσε ότι εγκαινιάσθηκε πορθμειακή γραμμή μεταξύ της κατεχόμενης Κερύνειας και της Αλάνιας, στη νότια Τουρκία, την περασμένη εβδομάδα.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντεμοκράτ Μπακίς, ο Φικρί Ατάογλου σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι η Τουρκία και η ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”, κατά την έκφρασή του, κάμνουν σημαντικά βήματα στον τομέα του τουρισμού.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι το κατοχικό καθεστώς αναμένει πως η πορθμειακή γραμμή κατεχόμενης Κερύνειας και Αλάνιας θα έχει θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό.

images Kyrenia Kythrea Map Roads imagesimages-kyrenia-foto-images

Θα διευκολύνει, πρόσθεσε, όλους τους τουρίστες, που επισκέπτονται την Τουρκία να επισκεφθούν και την ”Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου”, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Ο λεγόμενος υπουργός Τουρισμού εξήγησε πως για τους τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την Τουρκία, περιλαμβάνονται και ειδικά πακέτα για επισκέψεις στο ψευδοκράτος με την πορθμειακή γραμμή κατεχόμενης Κερύνειας-Αλάνιας.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>