Οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διερευνούν πληροφορίες για σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογαν.

images Erdogan N αρχείο λήψης
Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και Βαλκανικών χωρών διερευνούν πληροφορίες, για σχέδιο δολοφονίας του Ταγίπ Ερντογαν.
Οπως μετέδωσε η Τουρκική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη πηγή των Τουρκικών μυστικών, η επίθεση εναντίον του Τούρκου προέδρου θα γινόταν κατά την επίσκεψή του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η οποία άρχισε σήμερα.
Την επίθεση θα διενεργούσαν Τούρκοι πολίτες, που ζουν στα Σκόπια.
Οι πληροφορίες για το σχέδιο, δόθηκαν στις μυστικές υπηρεσίες των Σκοπίων από Τούρκους, που ζούν στο κρατίδιο, οι οποίες τις διαβίβασαν στις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ.
Παρόμοιες πληροφορίες δόθηκαν στην Αγκυρα και από μυστικές υπηρεσίες δυτικών χωρών.

images Bosnia Map αρχείο λήψης
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ, ούτε διέψευσε ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες.
Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Ερντογαν δεν φοβάται τέτοιου είδους απειλές και πως οι απειλές αυτές δεν μπορούν να τον κάμουν να αλλάξει την πολιτική του.
Νωρίτερα αυτό το χρόνο, οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Κοσσυφοπεδίου, συνέλαβαν έξι Τούρκους με τον ισχυρισμό ότι ήταν ανώτερα στελέχη του κινήματος Γκιουλέν και πως συμμετείχαν στο ανεπιτυχές πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>