Εξι υποψήφιοι κατέρχονται στις πρόωρες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

images-turkey-map-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82images Turkey Elections αρχείο λήψης
Στις πρόωρες προεδρικές εκλογές, που διεξάγονται στην Τουρκία στις είκοσι-τέσσερις Ιουνίου, κατέρχονται έξι υποψήφιοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της χώρας.
Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή, πρόκειται για τους Ταγίπ Ερντογαν, ο οποίος επαναδιεκδικεί την προεδρία, Μουχαρέμ Ιντσε, Μεράσλ Ακσενέρ, Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ο οποίος κρατείται στις Τουρκικές φυλακές, Τεμέλ Καραμολάογλου και Ντογού Περιντσέκ.
Τον πρόεδρο Ερντογαν υποστηρίζουν το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος του Μεβλούτ Μπαχτσελί και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.
Τον Μουχαρέμ Ιντσε υποστηρίζει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την Μεράλ Ακσενέρ το Καλό Κόμμα, τον Τεμέλ Καραμολάογλου το Κόμμα της Ευτυχίας, τον Σελαχετίν Ντεμιρτάς το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών και τον Ντογού Περιντσέκ το Αριστερό-Εθνικιστικό Πατριωτικό Κόμμα Βατάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *