Μαζικές απολύσεις αστυνομικών, που υπηρετούσαν στην Αγκυρα, από την κυβέρνηση Ερντογαν.

images Turkish Policemen   images

Στην Τουρκία, περίπου τριακόσιοι-πενήντα αστυνομικοί, που υπηρετούσαν στην Αγκυρα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους υπό το βάρος του σκανδάλου διαφθοράς, που συγκλονίζει τη χώρα.

Οι περισσότεροι, απασχολούνταν στα τμήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του λαθρεμπορίου και καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος.
Πολλοί αστυνομικοί, ιδιαίτερα ανώτεροι αξιωματικοί, ανέλαβαν νέα καθήκοντα, ενώ περίπου ογδόντα απολυθέντες είναι αστυνομικοί διευθυντές.
Σύμφωνα με Τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν απολυθεί ή μετατεθεί από τις 17 περασμένου μηνός, που άρχισαν οι έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς και τη σύλληψη επιχειρηματιών και των υιών τριών υπουργών της κυβέρνησης Ερντογαν.
Το Τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι Εν-Τι-Βι, μετέδωσε ότι περίπου διακόσιοι-πενήντα αστυνομικοί από την επαρχία της Τουρκίας διορίσθηκαν στις θέσεις συναδέλφων τους, που απομακρύνθηκαν και επανατοποθετήθηκαν στην υπηρεσία της τροχαίας ή σε περιφερειακά αστυνομικά τμήματα.
Σύμφωνα με την Τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, μετά τις τελευταίες απολύσεις, μόνον στην Αγκυρα, ο συνολικός αριθμός των αστυνομικών, που έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους αυξήθηκε στους πεντακόσιους-εξήντα.
Στην αστυνομική διεύθυνση Κωνσταντινούπολης, εξάλλου, απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους ή μετατέθηκαν περισσότεροι από τετρακόσιοι αστυνομικοί.
Οπως γράφει η Ζαμάν, από τις 17 περασμένου μηνός ο αριθμός των αστυνομικών, που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους σε ολόκληρη την Τουρκία προσεγγίζει τους χίλιους.

2 thoughts on “Μαζικές απολύσεις αστυνομικών, που υπηρετούσαν στην Αγκυρα, από την κυβέρνηση Ερντογαν.

 1. A.Apostolou

  My comet is that if turkish goverment dismised so many police personel, soon there will be No Law in Turkey,how can they will join EEC? A&A

  Reply
  1. cmathopoulos Post author

   Turkish government will employ another policemen.The government will employ people who support the ruling party of Erdogan.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *