Λεγόμενο στρατιωτικό δικαστήριο καταδίκασε σε επτά ημέρες φυλακή, τρεις ξένους φοιτητές για λήψη φωτογραφιών στην κατεχόμενη περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

images Famagusta αρχείο λήψης
Τρεις ξένοι φοιτητές, που είχαν συλληφθεί για λήψη φωτογραφιών στην κατεχόμενη περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, καταδικάστηκαν από λεγόμενο στρατιωτικό δικαστήριο σε επτά ημέρες φυλακή.
Σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν, οι φοιτητές θα αφεθούν ελεύθεροι την Παρασκευή.
Πρόκειται για δύο φοιτητές από τη Λετονία και ένα φοιτητή από την Πολωνία.
Η εφημερίδα φιλοξενεί το θέμα υπό τον τίτλο ”Τα Βαρώσια είναι κλειστά η ντροπή είναι ανοικτή”.
Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, εξάλλου, δημοσιεύει ότι ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ ανέλαβε πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους ξένους φοιτητές και να διευθετήσει συνάντησή τους με εκπροσώπους της πρεσβείας της Πολωνίας στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

images Famagusta street        thCALZH3C6
Σημειώνει ακόμη ότι άτομα, που λαμβάνουν φωτογραφίες στην κατεχόμενη πόλη συλλαμβάνονται παρά το γεγονός ότι φωτογραφίες λαμβάνονται από δορυφόρους και τίποτε μυστικό δεν παραμένει πλέον στην περιοχή.
Η Αφρίκα, υπενθυμίζει επίσης ότι αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμματίζει να επισκεφθεί την κατεχόμενη Αμμόχωστο την πρώτη εβδομάδα του Μαίου και διερωτάται κατά πόσον θα τους παραχωρηθεί λεγόμενη άδεια για αυτόν τον λόγο.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *