Κατάρες από τον Ερντογαν για την ”επίθεση” με χημικά στην ανατολική Γούτα, στη Συρία.

images Erdogan N αρχείο λήψης
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν, επέκρινε έντονα τους δράστες της φερόμενης επίθεσης με χημικά στην ανατολική Γούτα, στη Συρία, και προειδοποίησε ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, κατά την έκφρασή του.
Σε ομιλία σήμερα στην Αγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος καταράστηκε εκείνους, που διέπραξαν αυτή τη σφαγή, όπως είπε.
Από την φερόμενη επίθεση, που έγινε το περασμένο Σάββατο σκοτώθηκαν τουλάχιστον εξήντα άτομα και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.
Ο Ταγίπ Ερντογαν επιφυλάχθηκε να ξεσκεπάσει τους δράστες παρόλον ότι πολλές χώρες ισχυρίστηκαν ότι την ”επίθεση” διενήργησε το καθεστώς Ασσαντ, κάτι που απέρριψε η Δαμασκός.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξέφρασε χθες υποψίες ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το καθεστώς Ασσαντ.

images Turkey Syria MAP N    images
Η Τουρκία υποστηρίζει την αντιπολίτευση, η οποία μάχεται για την ανατροπή του προέδρου Ασσαντ.
Ωστόσο, συνεργάζεται στενά με τη Ρωσία και επιδιώκει την απομάκρυνση των Κούρδων μελών της Οργάνωσης Προστασίας του Λαού από τη βόρεια Συρία.
Η Ρωσία διέψευσε ότι έγινε ”επίθεση” με χημικά στην ανατολική Γούτα, ανακοινώνοντας ότι Ρώσοι ειδικοί δεν βρήκαν κανένα ίχνος χημικής ουσίας, ενώ ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων ανακοίνωσε την έναρξη σχετικής έρευνας.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσιγκτων θα απαντήσει με δύναμη, κατά την έκφρασή του, στην ”επίθεση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>