Η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα είναι επωφελής για τον Μουσουλμανικό κόσμο, υποστηρίζει το Τουρκικό υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

images EU Flags Bulding       eu-flags-jpg20141204143009

Ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Μπουράκ Ερντενίρ, υποστήριξε ότι η προσχώρηση της Τουρκίας στην Ενωση θα είναι επωφελής για τον Μουσουλμανικό κόσμο.
Η Τουρκία, δήλωσε, θα αποτελέσει γέφυρα μεταξύ της Δύσης και του Μουσουλμανικού κόσμου, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, η Τουρκία έχει αποδείξει ότι είναι δημοκρατία, έχει σύνταγμα, που βασίζεται στον κοσμικό χαρακτήρα και από την άλλη είναι χώρα με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό.
Ο Μπουράκ Ερντενίρ υποστήριξε επίσης ότι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποτελέσει αντίδοτο στην Ισλαμοφοβία.
Οι δηλώσεις του έγιναν σε συνέδριο, που φιλοξένησε το Κέντρο για το Ισλάμ και τις Παγκόσμιες Υποθέσεις σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, με θέμα ”Ισλαμοφοβία:Οι επιπτώσεις της στον πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτική”.

images-eu-turkey-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Ο Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι η μετανάστευση έχει γίνει σημαντικό θέμα στις Δυτικοευρωπαϊκές κοινωνίες και με αυτή την έννοια, πρόσθεσε, ο ρόλος της Τουρκίας είναι σημαντικός.
Η Τουρκία, υποστήριξε, θα μπορούσε να βοηθήσει στην κατανόηση ζητημάτων, που αφορούν τους μετανάστες και θα συνέβαλε στην Ευρωπαϊκή διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση με την εφαρμογή και την επίλυση του θέματος της μετανάστευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>