Πεντακόσια εκατομμύρια στερλίνες χρειάζεται το κατοχικό καθεστώς για την ”Τουρκοποίηση” της κατεχόμενης Μόρφου.

images Morfu MAP   αρχείο λήψης

Υπό τον τίτλο ”270 χιλιάδες σκάλες, 500 εκατομμύρια στερλίνες”, η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Ντιγιαλόγ, γράφει ότι πεντακόσια εκατομμύρια στερλίνες θα είναι αρκετές για την πλήρη Τουρκοποίηση, όπως προκλητικά αναφέρει, της κατεχόμενης περιοχής της Μόρφου, μιά από τις περιοχές, που συζητείται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ως λεγόμενη παραχώρηση από την Τουρκοκυπριακή πλευρά.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι για να συμβεί αυτό, η λεγόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να εξασφαλίσει τη ”ψήφιση” από τη ψευδοβουλή του λεγόμενου νόμου ”περί βελτίωσης της φορολογίας” και να βρει πόρους για την καταβολή αποζημιώσεων στους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες από την κατεχόμενη Μόρφου.
Σε δηλώσεις στη Ντιγιαλόγ, ο Αϊφέρ Ερκμέν, ”πρόεδρος” της παράνομης Επιτροπής Αποζημιώσεων Περιουσιών, η οποία δημιουργήθηκε από την Τουρκία στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ανέφερε ότι η συνολική έκταση της γης στην κατεχόμενη Μόρφου είναι διακόσιες-εβδομήντα χιλιάδες σκάλες και τριακόσιοι-εξήντα-πέντε Ελληνοκύπριοι υπέβαλαν ”αιτήσεις” στην παράνομη επιτροπή για πενήντα χιλιάδες σκάλες από την έκταση αυτή.

images Morfu NEW      images
Ισχυρίστηκε πως αν στο πρώτο στάδιο ολοκληρώσουν την εξέταση των τριακοσίων-εξήντα -πέντε υποθέσεων, το ένα πέμπτο της γης της Μόρφου θα περάσει στο ”Τουρκικό τμήμα τίτλων ιδιοκτησίας” και μετά την εξέλιξη αυτή θα υποβάλουν ”αιτήσεις” και άλλοι Ελληνοκύπριοι από την κατεχόμενη κωμόπολη.
Ο Αϊφέρ Ερκμέν, χαρακτήρισε αβάσιμους, ισχυρισμούς στον Ελληνοκυπριακό Τύπο, σε σχέση με την εγκυρότητα της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων Περιουσιών.
Υποστήριξε ότι η καταβολή αποζημιώσεων συνεχίζεται και η διαδικασία αυτή θα εντατικοποιηθεί μετά τη ”ψήφιση” του παράνομου προϋπολογισμού της ψευδοκυβέρνησης.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα λεγόμενα δικαστήρια δεν πληρώνουν χρήματα, αλλά παίρνουν ”αποφάσεις” και η εκτέλεσή τους εξαρτάται από τη λεγόμενη κυβέρνηση.
Είναι αλήθεια, πρόσθεσε, ότι υπάρχει επιβράδυνση στις πληρωμές.
Είπε επίσης ότι το κόστος των εκατόν-εξήντα-έξι ”αποφάσεων”, που έχουν ληφθεί είναι περίπου εβδομήντα-έξι εκατομμύρια στερλίνες και δεν έχουν ακόμη καταβληθεί.
Μας είπαν, πρόσθεσε, ότι οι πληρωμές αυτές θα γίνουν αμέσως μετά τη ”ψήφιση του προϋπολογισμού”.
Σημειώνοντας ότι είκοσι-δύο ”αιτήσεις” κατατέθηκαν τον περασμένο μήνα, ο Ερκμέν ανέφερε ότι δώδεκα εκατομμύρια διακόσιες χιλιάδες στερλίνες δόθηκαν στη παράνομη Επιτροπή Αποζημιώσεων Περιουσιών από τον ”προϋπολογισμό” , που είναι ”πολύ λίγα χρήματα”.

images Occupied Commitee Property      223832

Με αυτούς τους αριθμούς, είπε, το κόστος για τις εκατόν -εξήντα-έξι ”αποφάσεις” μπορεί να πληρωθεί σε πέντε χρόνια, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει φέρει στην ημερήσια διάταξη το λεγόμενο φόρο βελτίωσης προκειμένου να γίνουν αυτές οι πληρωμές.
Ανέφερε ακόμη ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του λεγόμενου πρωθυπουργού και του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών στην Αγκυρα, συζητήθηκε το ποσοστό, που θα επιβληθεί για το ”φόρο” και το οποίο φθάνει το δεκαπέντε τοις εκατόν.
Ο Αϊφέρ Ερκμέν, υποστήριξε, εξάλλου, ότι είναι σωστή η πληροφορία πως Ελληνοκύπριοι πωλούν τις κατεχόμενες περιουσίες τους σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Είπε επίσης ότι οι Ελληνοκυπριακές περιουσίες στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου είναι ένα εκατομμύριο τετρακόσιες-εξήντα-τρεις χιλιάδες σκάλες και πως ”αιτήσεις”, που αφορούν το οκτώ περίπου τοις εκατόν των περιουσιών αυτών υποβλήθηκαν στη λεγόμενη Επιτροπή Αποζημιώσεων Περιουσιών.
Ισχυρίστηκε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην αποζημίωση των ιδιοκτητών περιουσιών και πρόσθεσε ότι έχει ολοκληρωθεί η εξέταση του πενήντα-ένα τοις εκατόν των τριακοσίων-εξήντα-πέντε ”αιτήσεων”, που υποβλήθηκαν για την κατεχόμενη περιοχή της Μόρφου.

images  Morfu Occupied map   αρχείο λήψης

Ο Αϊφέρ Ερκμέν ισχυρίστηκε ακόμη ότι το δικαίωμα της Ελληνοκυπριακής πλευράς για επιστροφή εδαφών στο βορρά, κατά την έκφρασή του, θα καταργηθεί όσο περισσότερη γη έχει Τουρκοποιηθεί, ιδιαίτερα, επισήμανε, στην [κατεχόμενη] Μόρφου.
Πρόκειται, συνέχισε, για περιοχή σαράντα-οκτώ χιλιάδων τριακοσίων-ενενήντα-τριών σκαλών, η οποία, είπε, πρέπει να αγορασθεί αμέσως.
Πρέπει, πρόσθεσε, να αρχίσουμε κυρίως από τη Μόρφου.
Οι Ελληνοκύπριοι ζητούν συνεχώς την επιστροφή της Μόρφου και αν την Τουρκοποιήσουμε το συντομότερο, το αίτημα αυτό θα ”αφαιρεθεί”  από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε.
Μετά την πώληση των περιουσιών τους, διερωτήθηκε προκλητικά ο Αϊφέρ Ερκμέν, γιατί οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να έρχονται στο βορρά, όπως αποκάλεσε το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

ΓΤΠ :Τμήμα Τουρκικών Υποθέσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>