Νέες μαζικές παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο από Τουρκικά μαχητικά, τα οποία ήταν οπλισμένα.Και παρενόχληση Ελληνικού στρατιωτικού ελικοπτέρου.

images Aegean MAP   αρχείο λήψης
Σε είκοσι-μία παραβιάσεις του Ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο προχώρησαν σήμερα οι Τούρκοι.
Οπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, οι παραβιάσεις έγιναν από έξι Τουρκικά μαχητικά Εφ-16, που ήταν οπλισμένα.
Ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα Τουρκικά Εφ-16.
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα Τουρκικά Εφ-16 προέβησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των Kανόνων Eναέριας Kυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

images-turkey-fighter-aeropla-aegean-images
Σε μιά άλλη προκλητική ενέργεια, Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν το ελικόπτερο, που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού μαζί με δεκαέξι ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς.
Σύμφωνα με Ελληνικά μέσα ενημέρωσης, το ελικόπτερο κατά την πτήση του από τη Ρόδο στη Ρω και στη Στρογγύλη, τα Τουρκικά ραντάρ μέσω ασυρμάτου κάλεσαν τον χειριστή του να αλλάξει πορεία, επειδή παραβίαζε δήθεν το FIR της Τουρκίας.
Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως Ελληνικά μαχητικά, τα οποία ανάγκασαν τα Τουρκικά μαχητικά να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>