Ο πληθυσμός στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου πρέπει να αυξηθεί υποστηρίζει ο ηγέτης του κόμματος των εποίκων.Αυτό έχει ήδη ζητήσει και ο Ταγίπ Ερντογαν.

images occupied Nicosia images

Ο ηγέτης του κόμματος των εποίκων, Ερχάν Αρικλί, υποστήριξε ότι πρέπει να ακολουθηθεί πολιτική για αύξηση του πληθυσμού στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να ”παραχωρηθούν” λεγόμενες υπηκοότητες σε εποίκους, που περιμένουν.
Ο Ερχάν Αρικλί, μιλούσε στη ψευδοβουλή κατά τη συζήτηση του ”προϋπολογισμού” του λεγόμενου υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Χαλκίν Σεσί.
Ο ηγέτης των εποίκων είπε επίσης ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και δικαιώματα στους Τουρκοκύπριους, που ζούν στο εξωτερικό για να επιστρέψουν στο ψευδοκράτος.
Αν αυτό δεν εφαρμοσθεί, πρόσθεσε, τότε να δοθούν κίνητρα για αύξηση των γεννήσεων.

images Settlers Occup Cypr images
Αν και αυτό το μέτρο, συνέχισε, δεν έχει αποτελέσματα και δεν είναι δυνατή η αύξηση του πληθυσμού τότε τα άτομα, (έποικοι) που ζούν στο ψευδοκράτος να γίνουν ”πολίτες” του και να βοηθήσουν τη χώρα, κατά την έκφρασή του.
Ο ηγέτης του κόμματος των εποίκων ζήτησε ακόμη την ακύρωση της λεγόμενης ιθαγένειας σε όλους όσοι την ”απέκτησαν”, αλλά ζούν στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογαν ζήτησε την αύξηση του πληθυσμού των κατεχομένων, σε συνάντηση με τον λεγόμενο πρωθυπουργό Τουφάν Ερχουρμάν και τον λεγόμενο υπουργό Εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάϊ, στην Αγκυρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>