Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση άρχισε το Ισραήλ.Σε εξέλιξη και κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.

images Israel MAP N images

Το Ισραήλ άρχισε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση.
Σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η άσκηση άρχισε χθες βράδυ με την ήχηση των σειρήνων σε ολόκληρο το Ισραήλ και θα διαρκέσει μιάν εβδομάδα.
Στόχος, είναι η προετοιμασία του Ισραήλ για πιθανό μεγάλο πόλεμο, όπως αναφέρεται.
Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι η άσκηση θα καλύψει ολόκληρο το Ισραήλ.

images Israel Military Exercise nn JUNIPER-COBRA-5-300x200
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις τέσσερις Μαρτίου, κοινή άσκηση στρατιωτική άσκηση μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών για αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης από τον Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας.
Η άσκηση προγραμματίζεται να συνεχισθεί έως τα μέσα τρέχοντος μηνός.
Περιλαμβάνει προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές βαλλιστικών πυραύλων και πυραυλικών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με την εφημερίδα Τζερούσαλεμ Ποστ.

images Israel USA Military Exercise N JUNIPER-COBRA-4-810x540
Οι επικεφαλείς αξιωματικοί της άσκησης δήλωσαν ότι οι Ισραηλινές και οι Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις προετοιμάζονται και εκπαιδεύονται για ”απειλές πολλαπλών κατευθύσεων”, όπως τις αποκάλεσαν.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις από το 2001.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>