Αρχές του 2020 θα αρχίσει η Ρωσία την υλοποίηση της συμφωνίας για πώληση του αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400 στην Τουρκία.

images Es -400 Russia 645x344-turkey-agrees-to-pay-russia-25b-for-s-400-missile-systems-official-says-1499965566851

Η Ρωσία θα αρχίσει την εφαρμογή της συμφωνίας για πώληση του αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400 στην Τουρκία στις αρχές του 2020.
Τη δήλωση αυτή έκαμε ο Βοηθός της Ρωσικής Προεδρίας για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας Βλαδιμίρ Κοζίν, στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24, σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ταςς.
Ο Βλαδιμίρ Κοζίν είπε ότι η Τουρκία εξέφρασε την επιθυμία να επιταχυνθεί η εφαρμογή της σύμβασης για την πώληση των Ες-400 και η Μόσχα συμφώνησε.
Ετσι, σημείωσε, η Ρωσία θα αρχίσει την υλοποίηση της συμφωνίας με την Τουρκία στις αρχές του 2020.
Σε ερώτηση για την πίεση, που ασκεί το Νάτο στην Αγκυρα για εγκατάλειψη της ιδέας για αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος Ες-400, ο βοηθός της Ρωσικής προεδρίας για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας απάντησε ότι η συμφωνία έχει υπογραφεί και θα υλοποιηθεί.
Η Τουρκία, σημείωσε, έχει αναφέρει πολλές φορές ότι η προστασία των εθνικών συμφερόντων της είναι πρώτη της προτεραιότητα.

images-russia-turkey-flags-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82
Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Ταςς, το Ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα Ες-400 είναι το πιο προηγμένο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα μακράς ακτίνας δράσης.
Τέθηκε σε λειτουργία το 2007 και μπορεί να καταστρέφει αεροσκάφη, πυραύλους Κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους, περιλαμβανομένων μέσης ακτίνας δράσης.
Το σύστημα Ες-400 μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εναντίον στόχων στο έδαφος.
Μπορεί ακόμη να πλήξει στόχους σε απόσταση τετρακοσίων χιλιομέτρων και σε ύψος έως και τριάντα χιλιομέτρων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>