Το ερευνητικό σκάφος Ocean Investigator της ExxonMobil κατευθύνεται προς την Κύπρο.

images ExxonMobil Ship NNN images
Προς την Κύπρο και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λεμεσού πλέει το σκάφος Ocean Investigator, του πετρελαϊκού κολοσσού ExxonMobil, το οποίο θα διενεργήσει περιβαλλοντικές έρευνες στο τεμάχιο δέκα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Δημοκρατίας.
Το σκάφος, απέπλευσε το πρωί από το λιμάνι του Λαυρίου, σύμφωνα με Ελληνικά μέσα ενημέρωσης και αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού την ερχόμενη Τετάρτη.Αργότερα θα πλεύσει προς το τεμάχιο δέκα για έρευνες.
Εχει μήκος ογδόντα μέτρα και είναι εκτοπίσματος τριών χιλιάδων τριακοσίων τόνων.

images Cyprus EEZ NEW N DMv2GZnWAAAe3pl
Το Ocean Investigator θα κάμει έρευνες ενόψει των γεωτρήσεων, που η ExxonMobil θα διενεργήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο τεμάχιο δέκα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Σε σχέση με τις έρευνες η Λευκωσία έχει εκδώσει Ναύτεξ, που έχει ισχύ έως τις είκοσι Απριλίου.
Δεύτερο σκάφος της Αμερικανικής εταιρείας, το Med Surveyor, που ναυλοχεί στο λιμάνι της Χάϊφας, αναμένεται ότι θα συμμετάσχει στις έρευνες αργότερα.

images Exxon Mobil 1 images
Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος της ExxonMobil δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι προχωρεί κανονικά ο προγραμματισμός της εταιρείας, που αφορά τις εργασίες στο τεμάχιο δέκα της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Δήλωσε επίσης ότι ύψιστη προτεραιότητα για την εταιρεία είναι η ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων, που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο εκπρόσωπος της ExxonMobil ανέφερε ότι οι περιβαλλοντικές έρευνες αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν τους επόμενους δύο μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>